Stelling: ik ga de tv-debatten tussen politici zeker volgen

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart gaan de fractievoorzitters van partijen met elkaar in debat. Bent u van plan om die uitzendingen te gaan kijken?

In de aanval

Met nog maar een paar weken totdat we weer mogen stemmen, begint de tijd te dringen voor politici. Ze maken hun plannen met Nederland bekend, voeren campagne en bovenal: ze trekken ten aanval op andere partijen. Bijna alle politici doen dat tegenwoordig zowel in interviews met de media als op hun eigen online kanalen van Facebook en Twitter.

Miljoen kijkers

Maar de meeste stemmen vallen te winnen tijdens de grote verkiezingsdebatten op televisie. Daar kijken vaak ruim een miljoen mensen naar, waaronder veel 'zwevende kiezers' die nog geen keuze hebben gemaakt. Politici zoeken tijdens deze debatten de confrontatie en moeten hun mannetje staan als ze zelf worden uitgedaagd. Op zondag 26 februari regisseert RTL een debat, terwijl de NOS op 14 maart – een dag voor de verkiezingen – aan de beurt is.

Gaat u ook kijken? Of heeft u daar juist geen behoefte aan? Breng hier uw stem uit en laat onderaan de pagina een reactie achter. 

9 Comments

Door Els (niet gecontroleerd) op za, 25-2-2017 - 12:27

Wij hebben de stembiljetten als toiletpapier gebruikt.De beste bestemming ooit!!

Door Janneke (niet gecontroleerd) op vr, 24-2-2017 - 22:40

Ook geen tv (meer), wel lekker rustig. Het is in de politiek toch allemaal dezelfde poppenkast met verschillende poppetjes.

Door Aat42 (niet gecontroleerd) op vr, 24-2-2017 - 12:24

Haha, moeten we nu echt lachen on zoveel onbenul? Dacht het niet.

Door MarMart (niet gecontroleerd) op wo, 22-2-2017 - 19:11

Een groot toneelspel net een kleuterklas

Door h.lemmers (niet gecontroleerd) op wo, 22-2-2017 - 15:34

Politiek zijn coulisses. De werkelijke macht ligt bij het geld..

Door Wim (niet gecontroleerd) op wo, 22-2-2017 - 15:25

Het volgen van verkiezingsdebatten heeft weinig zin omdat het een programvulling is van een tv zender die totaal niet in je geinteresseerd is. Zij die er aan deelnemen, nemen de kiezer niet serieus en hebben gewoon een leuke avond. Men zou niet zoveel onwaarheden moeten verkopen.

Door J Tiekstra (niet gecontroleerd) op wo, 22-2-2017 - 10:41

Welk nut hebben deze debatten ?
Er wordt veel gezegd/beweerd/beloofd, maar als er daden moeten komen is opeens alles weer anders.
Zie maar het debat gevoerd in Groningen, waar alle sprekers duidelijk waren over de aardbevingen problematiek, maar toen het in de 2e kamer kort daarna tot debatten en moties kwam was de toon bij alle maal opeens een stuk gematigder.
De uitkomst van de motie die is aangenomen was mooi, maar uitvoering werd gelegd bij een volgend kabinet; DUS NA de verkiezingen ......
Voor mij is het wel duidelijk wat er dan gebeurt....weinig tot niets !
Dus voor mij geen tijd verspillen aan debatten.
Ik baseer me op uitspraken / daden gedaan in het verleden en hoop dan maar dat men de rug recht houdt !

Door Ria (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 17:01

wat een stelletje ruzie makers, ik ben geen fan van Geert Wilders, maar door al dat hatelijk gedrag ook niet van die arrogante Jesse Klaver(die zijn eigen geboortestad te min vind)slechte jeugd enz enz en Alexander Pechtold ook zo'n ruzie maker, die zijn gevaarlijker dan Geert, (die wel benoemd wat bij de meeste nederlanders speelt)

Door Martijn (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 16:18

Haha, gelukkig heb ik geen TV en volg deze idioterie hooguit per laptop.