Wandelen op Vlieland

Wandel langs de Kroon’s Polders en over het sluippaadje in Vlieland en ontdek de geuren, kleuren en geluiden van het Waddeneiland. Of kies een wandeling door een flink stuk bos: Boswachterij Vlieland, gevolgd door een flinke strand- en duinroute.

Groene Wissel Vlieland: Posthuys

Groene Wissel Vlieland: Posthuys

Polders, Slikplaten, Strand, Bos en Eendenkooi

Afstand: 15 kilometer
Startplaats: Vlieland
Provincie: Friesland

Gelijk nadat u de bus bent uitgestapt, of bij het Posthuys uw (huur)fiets heeft gestald, wandelt u door de fantastische natuur van dit prachtige Waddeneiland. Het eerste deel gaat over een dijk met uitzicht over de slikplaten van de Waddenzee en de bijzonder vogelrijke Kroon's Polders, een beschermd natuurgebied waar u niet in mag maar wel regelmatig een spectaculair uitzicht over heeft. Daarna volgt een avontuurlijk, praktisch padloos stuk langs en deels over de buitendijkse slikplaten en gorzen. Hier en daar kuiert u langs een kreekje en moet daar misschien overheen stappen, het kan zijn dat daarvoor de schoenen even uit moeten. Over prachtige, met struiken omgeven slingerpaadjes door jonge duinen wandelt u naar en dan twee kilometer over een stuk strand waar het zelfs in het toeristenseizoen uitermate stil is. Het tweede deel gaat over grassige duinpaadjes en door een prachtig bos naar een oude eendenkooi waar u omheen kuiert. Na de duin-, gras- en struinpaden strak langs de Waddenzee gaat u over een stukje asfaltweg weer op weg naar het Posthuys. Ongeveer halverwege deze fraaie wandelroute komt u daar voor een pauze heel dicht langs.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>

Groene Wissel Vlieland: Oost-Vlieland

Groene Wissel Vlieland: Oost-Vlieland

Vlielander Bos en Strand

Afstand: 12 kilometer
Startplaats: Oost-Vlieland
Provincie: Friesland

Kijkt u op het kaartje, dan ziet u dat het dorp omgeven is door een flink stuk bos: Boswachterij Vlieland, waar u na het gezellige dorpje over prachtige bospaden en langs twee bosmeertjes een lekker stuk doorheen wandelt. Daarna volgt een flinke strand- en duinwandeling met onderweg nog een stuk bos en een met heide begroeid duindal waar u doorheen kuiert. Via het Noordoosterstrand en langs de altijd gezellige haven wandelt u weer naar de bushalte. Vaart u met de Waddentaxi: deze route komt langs de aanlegsteiger daarvan.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>