Al uw wandelroutes binnen handbereik met de WandelZapp

Met de WandelZapp heeft u alle wandelingen van Wandelzoekpagina binnen handbereik. We leggen u uit hoe u onbezorgd en onbeperkt kunt wandelen.

Als we gaan wandelen, nemen we het liefst zo weinig mogelijk mee. En zeker geen overbodig papierwerk. Het voordeel van de WandelZapp mag dan ook duidelijk zijn: de prachtige routes van Wandelzoekpagina door heel Nederland met het gemak van uw smartphone. Dat betekent een overzichtelijke routebeschrijving, maar geen gedoe meer met papieren kaarten en eindeloos printwerk. De app is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Let op: u kunt één route gratis downloaden. Wilt u meerdere routes gebruiken, dan moet u hiervoor betalen. Dit kan per route of met een abonnement.

Zo werkt de app

Als u de app gedownload heeft en opstart, komt u in het hoofdmenu. Hier ziet u een aantal submenu’s, die we hieronder nader zullen toelichten.

Mijn wandelingen

Onder ‘Mijn wandelingen’ vindt u de wandelingen die u eerder hebt gedownload. Zo kunt u ze eenvoudig terugvinden. Als u er een opent en er is een nieuwe versie van beschikbaar, dan krijgt u hiervan een melding.

Zoeken naar een wandeling

Kies uit een van de ruim 1.500 wandelingen door heel Nederland. U hebt de keuze uit onder andere Groene Wissels, Trage Tochten en Lopen langs linies. U kunt zoeken op een of meerdere van de volgende criteria:

 • Afstand: voer uw minimale en maximale afstand in.
 • Startplaats.
 • Provincie.
 • Bereikbaar met het OV.
 • Rondwandeling.
 • Routebeschrijving aanwezig.
 • Toegankelijk voor honden.
 • Serie (bijvoorbeeld Groene Wissels).

Neem een abonnement

In dit deel kunt u een abonnement afsluiten. Op deze manier kunt u meerdere routes downloaden. Na de eerste gratis route kunt u kiezen voor een enkele download à €1,79 per route voor Androidgebruikers en €2,29 voor iOS-gebruikers of een abonnement voor €12,99 per jaar, ongeacht of u Android of iOS gebruikt. Met een abonnement kunt u onbeperkt routes downloaden.

Wandelingen in de buurt

Op basis van uw GPS-locatie zoekt de app wandelingen die bij u in de buurt beginnen. Zo kunt u vanaf elke locatie gemakkelijk een route vinden en hoeft u nooit ver te reizen om aan een route te beginnen.

Over WandelZapp

Hier vindt u alle informatie over de app, inclusief de betekenis van de icoontjes die bij wandelingen gebruikt worden, informatie over de app en het abonnement, tips om de app zo goed mogelijk te gebruiken, het colofon en de disclaimer.

Een route bekijken

Als u een mooie route hebt gevonden, dan downloadt u deze via de app door op de route te klikken. U komt dan op de pagina van de betreffende route terecht. Hier zit u bovenaan de pagina vier tabbladen:

 1. Een korte beschrijving van de route met een aantal foto’s.
 2. Een uitgebreide routebeschrijving.
 3. Een kaart.
 4. Informatie over de route en link naar Google Maps om op het startadres te komen.

Uw abonnement opzeggen

U kunt een abonnement op de WandelZapp eenvoudig opzeggen. U leest hier hoe u dit doet voor Apple en Google.

Lees hier alles over wandelen op PlusOnline.