Drie keer wandelen tussen de paddenstoelen

De herfst is natuurlijk hét seizoen van de paddenstoel, maar dit jaar lijken de paddenstoelen met extra grote getalen uit de grond te schieten. Op deze drie wandelingen nemen we je mee door natuurgebieden waar je allerlei verschillende paddenstoelen kunt spotten. Veel wandelplezier!

Groene Wissel Den Haag Mariahoeve

Groene Wissel Den Haag Mariahoeve

Huis ten Bosch

Afstand: 9 kilometer
Startplaats: Den Haag
Provincie: Zuid-Holland

Al binnen een paar minuten wandelt u door de prachtige groenstroken van het Haagse Hout en door park De Horsten naar landgoed Reigersbergen. Voordat u daar doorheen gaat, maakt u eerst even een leuk ommetje door Park Marlot. Na het bezoek aan Huis ten Bosch maakt u een rondje om de grote vijver in het Haagse Bos en wandelt langs groene singels, over een schitterende houtkade en langs de Schenkwetering over een prachtig pad langs graslanden weer naar het station.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>

Groene Wissel Helden

Groene Wissel Helden

Heldense Bossen en Kesseleikerbroek

Afstand: 16 kilometer
Startplaats: Helden
Provincie: Limburg

Eerst maakt u even kennis met het gezellige, horecarijke Mariaplein van het Limburgse dorp Helden. Aan de rand daarvan komt u langs het voormalige Mariaklooster met daarin het Streekmuseum Peel en Maas en het daaraan vast gebouwde Kerkeböske, een modern multifunctioneel dorpscentrum waar u op het terras even lekker aan de koffie kunt. Daarna maakt u langs en dwars door de Heldense Bossen een prachtige, zeer afwisselende wandeling. In dat bos kuiert niet alleen over rustieke bospaden en -wegen maar ook over kronkelpaadjes over oude beboste rivierduinen. Na dit wandelgenot wandelt u over menig bosrandweg op de rand van bos en boerenland naar De Lanterdhoeve, een grote manege met boerenterras. Door het Kesseleikerbroek loopt u over strakke akkerwegen naar de aangrenzende broekbossen en vandaar over mooie bospaden weer naar Helden. Op de bebouwing na is deze route onverhard.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>

Trage Tocht Orvelte

Trage Tocht Orvelte

Orvelterzand, boswachterijen Schoonloo en Sleenerzand

Afstand: 22 kilometer
Startplaats: Orvelte
Provincie: Drenthe

We maken een stevige tocht vanuit het Drentse esdorp Orvelte. We lopen door het dorp met z'n prachtige monumentale boerderijen waar we ons in lang vervlogen tijden wanen. Tegelijk ervaren we Orvelte ook een beetje als een kitscherig openluchtmuseum met veel toeristenpoespas. We verlaten Orvelte langs de schaapskooi over prachtige smalle wandelpaadjes omzoomd door houtwallen dwars over de Noordes. We komen bij het Oranjekanaal en lopen tussen de velden naar het Orvelterzand, een schilderachtig natuurgebied van het Drents Landschap waar Schotse hooglanders grazen. Het zijn de restanten van een uitgestrekt heuvelachtig heidegebied, nu met veel verspreid staande eikenbomen. Verderop passeert de route in boswachterij Schoonloo het open gebied de Meeuwenplassen en we wandelen langs de bosrand en een stukje door het bos richting De Kiel. Vandaar vervolgen we onze tocht door boswachterij Sleenerzand. Ook hier variatie met een heideveld, boswallen en uitzichten over het cultuurlandschap. We komen bij het Oranjekanaal en lopen een stuk over rustige asfaltweggetjes door het Drentse boerenland. Het laatste deel van de wandeling leidt ons langs de andere kant van het Orvelterzand en langs het Oranjekanaal terug naar Orvelte.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>

Bron(nen):
  • Wandelzoekpagina