Vier wandelroutes langs het water in Noord-Nederland

In Nederland vind je prachtig gevarieerd landschap om in te wandelen. Of je nu een wandeling door de duinen maakt of door het bos, de natuur blijft je verbazen. Zeker langs het water kun je even heerlijk tot rust komen of lekker uitwaaien en opgaan in de natuur. Daarom hebben we vier wandelingen langs het water in Noord-Nederland op een rijtje gezet.

Leeuwarden Camminghaburen – Friesland (11 km)

Deze wandelroute  voert je mee door natuurgebied Lytse Wielen, ook wel De Groene Ster genoemd. Het eerste deel wandel je langs strandjes en ligweiden. Hierna vervolgt de route zich door het schitterende natuurgebied via bospaadjes langs verschillende grote en kleine meren. Een heerlijke wandelroute om lekker tot rust te komen en écht even van de natuur te genieten.

Wandelen door de Baaiduinen op Terschelling – Friesland (16 km)

Op de Waddeneilanden kun je heerlijke wandelingen maken en uitwaaien langs de kust. Met deze prachtige en soms avontuurlijke wandeling maak je kennis met de vele mooie facetten van Terschelling: vogelrijke polders, het fantastische uitzicht vanaf de hoge Waddenzeedijk, stille bos- en heidepaadjes, enorme duinvalleien, -formaties en -meertjes, maar ook het prachtige strand komt tijdens de wandeling aan bod. Met deze wandeling kan de echte natuurliefhebber zijn geluk niet op, en je zult volop genieten van de intense stiltes en natuurbeleving op het eiland. Het traject door het duingebied is behoorlijk avontuurlijk en daarom minder geschikt voor de wandelaar die liever gebaande paden en wegen bewandelt.

Wandelen in Gees – Drenthe (17 km)

Boswachterij Gees is perfect gebied voor een prachtige wandeling. Het eerste deel van de route voert je mee langs het beekdal van de meanderende Geeserstroom. Het naastgelegen natuurgebied wordt gekenmerkt door verschillende moerassen en bloemrijke graslanden. Hierna voert deze route je mee door boswachterij Gees met vennen, een pingoruïne, natte heidevelden en het Mekelermeer. De natuur in de boswachterij zorgt voor een idyllische ervaring tijdens de wandeling.

Natuurreservaat Bargerveen – Drenthe (19 km)

De wandeling start in het voormalige veenkoloniedorpje Weiteveen, waarna de route zich vervolgt door het uitgestrekte natuurreservaat Baggerveen. Vanaf de veendijken en hoge uitzichtpunten geniet je van het uitzicht over het enorme natuurreservaat. Deze wandelroute voert je mee langs moerasbossen, veentjes en vennen, maar ook langs de enorme veenmeren. Langs de oevers van de veenmeren leven veel verschillende vogels en kun je genieten van de heerlijke stilte van de natuur.

Bron(nen):
  • Wandelzoekpagina