Wandelen door het authentieke Engeland

Elk van de National Trails van Engeland biedt u de kans om uzelf onder te dompelen in dit fascinerende land. Kom in contact met de natuur, ontmoet de lokale bevolking en ontdek de essentie van Engeland - allemaal in uw eigen tempo.

De Pennine Way

435km/268 mijl

De Pennine Way is een wandelroute met een geschiedenis. Het doorkruist de spectaculaire berglandschappen van drie nationale parken. Over een gebied van 435 km, via eeuwenoude pakpaardenroutes over de rotsachtige ruggengraat van Engeland. Door de heuvels van het Peak District door de Yorkshire Dales. En tenslotte over de eenzame bergen van de Schotse grens.

De Pennine Way werd in 1965 geopend. Het maakte de weg vrij om het publiek toegang te geven tot enkele van de meest onontgonnen, wilde landschappen van Engeland - waar vroeger alleen een rijke elite van kon genieten.

Volg je de lijn van de waterscheiding waaruit grote rivieren als de Tyne en de Tees, de Lune en de Eden respectievelijk naar het oosten en westen stromen. Daar bevindt zich het voornaamste deel van deze epische route die zich meer dan 305 meter boven de zeespiegel bevindt. De hele route lopen is een behoorlijke kluif, dus zijn er kortere routes samengesteld voor hen die niet de hele toch willen afleggen. Volbrengt u straks toch de complete route? Dan krijgt u een certificaat van volbrenging en feestelijk biertje in het Border Hotel aan het noordelijke einde van de route op de Schotse grens! Een leuk aandenken.

Hadrian's Wall Path

135km/84 mijl

Ga terug in de tijd met deze wandelroute van kust tot kust! U wandelt door de wilde, afgelegen grensgebieden tussen Schotland en Engeland. Een regio die de geschiedenis van beide landen heeft bepaald.

Hadrian's Wall Path volgt de bergkammen en heuvelruggen via indrukwekkende forten: een Werelderfgoedlocatie van UNESCO. Het is vernoemd naar de Romeinse Caesar Hadrianus die in de 2e eeuw na Christus begon met de bouw van zijn muur: een grillig bouwerk om de verst gelegen noordelijke buitenpost van het Romeinse Rijk.

De muur onderstreept de natuurlijke contouren van dit woeste land en volgt bergketens en heuvelruggen om een imposante verdedigingslinie te vormen. Slechts enkele delen zijn bovengronds, maar het hele gebied is aangewezen als Werelderfgoedlocatie. Er zijn overblijfselen van een keten van Romeins forten opgegraven en opengesteld voor bezoekers. Een rijk inzicht te geven in het leven in Romeins Groot-Brittannië!

Maar de muur herbergt meer dan een lange geschiedenis. Er zijn unieke flora en fauna te ontdekken. De uitgestrekte vooroever en moerassen bij Bowness upon Solway is een ''Area of Outstanding Natural Beauty'' en aan het einde van de reis in Newcastle-upon-Tyne kunnen wandelaars die de135 km/84 mijl succesvol afgelegd hebben genieten van een ontzettend warme ontvangst in deze bruisende stad.

Meer informatie over deze wandelingen: www.greatenglishtrails.com