Gestoomde koolraap met mosterdzaad en citroen

Getty Images

Door je groente te stomen behoud je lekker veel vitamines en mineralen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 kleine koolraap
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1/2 citroen
  • 2 theelepels mosterdzaad

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in smalle repen.
  3. Breng in een pan 200 milliliter water aan de kook.
  4. Doe de repen koolraap in een stoommandje of in een metalen vergiet en zet op de pan. Stoom de groente met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  5. Bestrooi de karbonaadjes met peper. Bak het vlees in de het margarine in 15 minuten gaar.
  6. Rasp wat van de buitenkant van de citroen af.
  7. Verwarm een kleine pan en pof hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan. 
  8. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte citroenschil en een kneepje citroensap toe. Meng de gestoomde koolraap erdoor.
  9. Geef het vlees en de aardappelen erbij.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
465kcal
Eiwit 
35 gram
Koolhydraten 
40 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
300 milligram
Auteur