Gestoomde koolraap met mosterdzaad en citroen

Door je groente te stomen behoud je lekker veel vitamines en mineralen.

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 1 kleine koolraap
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1/2 citroen
  • 2 theelepels mosterdzaad

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Snijd de koolraap in dunne plakken en schil ze. Snijd de plakken in smalle repen.
  3. Breng in een pan 200 milliliter water aan de kook.
  4. Doe de repen koolraap in een stoommandje of in een metalen vergiet en zet op de pan. Stoom de groente met een deksel op de pan in circa 15 minuten gaar.
  5. Bestrooi de karbonaadjes met peper. Bak het vlees in de het margarine in 15 minuten gaar.
  6. Rasp wat van de buitenkant van de citroen af.
  7. Verwarm een kleine pan en pof hierin het mosterdzaad tot de korrels open gaan. 
  8. Neem de pan van het vuur en voeg de geraspte citroenschil en een kneepje citroensap toe. Meng de gestoomde koolraap erdoor.
  9. Geef het vlees en de aardappelen erbij.

Allergie info

Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
465 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
40 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
5 gram
Zout
0,3 gram