Hoe maak je pompoenlasagne?

Comfortfood voor het weekend

Pompoenlasagne
Getty Images

Lasagne, maar dan anders dan anders: met flespompoen en ricotta. Een topcombinatie! Wanneer ga je deze versie bereiden?

Aantal personen 
4
Voorbereidingstijd 
20 minuten
Bereidingsduur 
1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 1,2 kilo flespompoen
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels olijfolie, plus extra voor invetten
  • ¼ theelepel gedroogde chilivlokken
  • bosje verse salie
  • ¼ theelepel versgemalen nootmuskaat
  • 400 gram ricotta
  • 1 middelgroot ei
  • 100 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 125 gram lasagnebladen
  • 100 gram ongezouten boter
  • 2 eetlepels gehakte walnoten
  • snufje zout
  • ovenschaal (inhoud 1 liter, ingevet)

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Maak de flespompoen schoon en snij deze in stukken van ongeveer 2 cm. Pel de ui en snij deze in ringen. Verdeel de stukken pompoen en de uienringen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met de chilivlokken. Hussel alles door elkaar.
  • Rooster 35 minuten tot de pompoen heel zacht is. Zet apart om licht af te koelen.
  • Ris 12 blaadjes van de salie en houd deze apart. Rist de overige blaadjes van de salie en hak deze fijn.
  • Pureer de pompoen in een keukenmachine tot een gladde puree. Schep in een kom en roer er de gehakte salie erdoor. Voeg een snuf versgemalen nootmuskaat toe en roer alles door.

Dit is een recept van Puur Gezond en verscheen eerder op Gezondheidsnet.nl.

Auteur