Zaterdag: Tomatensoep met ravioli

Heerlijke soep met pasta.

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten. 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 3 dl bouillon (van tablet)
  • 1 dunne prei
  • 250 gram ravioli
  • Basilicum

Bereiding

  • Maak de ui en de knoflook schoon en snijd beide klein.
  • Laat de paprika’s uitlekken en snijd ze in stukken.
  • Verwarm de olie en fruit hierin de ui en de knoflook.
  • Voeg de paprika’s, de gepelde tomaten met vocht en de bouillon toe en breng dit aan de kook.
  • Kook de soep 5 minuten.
  • Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  • Pureer de soep in de keukenmachine of met een staafmixer.
  • Roer de prei en de ravioli door de soep en kook de ravioli hierin volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  • Maak de soep op smaak met peper en basilicum.
Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 305 kcal 470 kcal
Eiwit 10 gram 20 gram
Koolhydraten 30 gram 60 gram
Vet 15 gram 15 gram
Verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 6 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum