Te voet in Zeeuws-Vlaanderen

De 18 kilometer lange route ‘Verstild Zeeuws-Vlaanderen’ voert via lange houten vlonders en bruggen door enkele kreken en passeert onder meer het schattige dorpje Waterlandkerkje. Overblijfselen van de Tachtigjarige Oorlog komen wandelaars tegen op de 14 kilometer lange ‘Groene Wissel 539’ rond het stadje Axel. Hier liggen delen van de Staats-Spaanse Linies, een stelsel van verdedigingslinies.

Groene Wissel Oostburg

Groene Wissel Oostburg

Verstild Zeeuws-Vlaanderen

Afstand: 18 kilometer
Startplaats: Oostburg
Provincie: Zeeland

Vanuit de bus kunt u in het gezellige centrum van Oostburg eerst even aan de koffie bij HR De Eenhoorn. Daarna wandelt u vrij snel het stadje uit, steekt middels houten looppaden en brugjes kreek Groote Gat over en begint uw stille tocht door een prachtig stuk Zeeuws-Vlaanderen. Het eerste deel gaat over zeer rustige binnendoorweggetjes, langs enkele kreken en hier en daar over een dijk naar het schattige dorpje Waterlandkerkje, vernoemd naar het gelijknamige kerkje. Met het tweede deel kuiert u over kilometerslange landwegen langs kreek de Passageule en dwars door de akkers weer naar kreek Groote Gat. Na de oversteek daarvan bent u vrij vlot bij de bushalte. Alleen in Oostburg en Waterlandkerkje is er horeca, onderweg komt u niets tegen. Na een erg natte periode kunnen de landwegen blubberig zijn, iets om rekening mee te houden.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>

Groene Wissel Axel

Groene Wissel Axel

Liniedijken en vier Forten

Afstand: 14 kilometer
Startplaats: Axel
Provincie: Zeeland

Na de Markt, het stadhuis en een gezellige winkelstraat gaat u een prachtige, niet alleen zeer afwisselende maar ook interessante wandeling maken door een stuk Zeeuws-Vlaanderen dat rijk is aan de 80-jarige oorlog-geschiedenis. Door een stuk bos en over graswegen langs een oude kreekloop gaat u op weg naar de Liniedijken van de Staats-Spaanse Linies. Vanaf deze bomenrijke hoge onverharde dijken geniet u niet alleen van het weidse akkerlandschap maar ook van de vier gerestaureerde forten (schansen) waar u langs komt. Het laatste deel van deze wandelingen komt over een fietspad langs een drukke weg. Dat is een nadeel met ook een voordeel, want u komt dan langs een oude watertoren met een heemtuin. Horeca is er in Axel voldoende, onderweg echter niet.


Bekijk wandeling op Wandelzoekpagina >>

Bron(nen):
  • Wandelzoekpagina