a.s.r. Meest duurzame zorgverzekeraar

duurzame verzekering
Getty Images

Zorgverzekeraars gebruiken de zorgpremie niet alleen om de zorgkosten te betalen, ze beleggen ook een deel om reserves op te bouwen. Verzekeraar a.s.r. komt het beste uit de bus als gekeken wordt naar het meest duurzame beleggingsbeleid. VGZ en Achmea completeren de top 3.

Dat meldt Zorgwijzer.nl op basis van de Eerlijke Verzekeringswijzer. a.s.r. (inclusief Ditzo) scoort een 10,0 op Gezondheid, Natuur en Wapens. Het testoordeel is iets lager op Gendergelijkheid (9,0) en Klimaatverandering (8,0). In praktijk betekent het bijvoorbeeld dat a.s.r. niet belegt in bedrijven die actief zijn in de kolenmijnbouw of wapenindustrie. Ook heeft de verzekeraar een tijdsgebonden plan om beleggingen in olie en gas af te stoten.
Onderaan de lijst van de Eerlijke Verzekeringswijzer staat DSW met een 2,6. Het ontbreek bij deze zorgverzekeraar met name aan transparantie. Er is geen overzicht van alle beleggingen of een uitsplitsing naar regio of sector. ONVZ (2,9) en Zorg en Zekerheid (4,4) behoren ook tot de drie minst duurzame zorgverzekeraars.
De Eerlijke Geldwijzer is een samenwerkingsverband van Amnesty International, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection.
 

Auteur 
Bron 
  • Zorgwijzer