Eigen risico zorg blijft 385 euro

Volgens bronnen uit Den Haag blijft het verplichte eigen risico in 2017 voor het eerst in jaren hetzelfde. Het eigen risico bedraagt opnieuw 385 euro.

Het eigen risico steeg de afgelopen jaren fors. In 2012 was het nog 220 euro, een jaar later ging het naar 350 euro. Daarna steeg het eigen risico steeds met ongeveer 10 euro per jaar. Doordat de kosten in de zorg onder controle zijn, hoeft minister Schippers van Volksgezondheid het bedrag volgend jaar niet te verhogen, zo wordt gemeld.

Eerst zelf betalen

Het eigen risico is het bedrag dat je eerst zelf moet betalen aan de verzekeraar voordat je recht hebt op een vergoeding vanuit de basisverzekering. De overheid stelt jaarlijks de hoogte ervan vast. Een bezoek aan de huisarts valt hier niet onder. De regeling is bedoeld om ziekenhuisbezoek en medicijngebruik te ontmoedigen.

Bron(nen):

3 Comments

Door Tinus Dewaide (niet gecontroleerd) op di, 29-11-2016 - 15:27

Zijn de hoertjes meer gaan kosten of zo!

Door koster d (niet gecontroleerd) op wo, 7-9-2016 - 20:54

ik vraag mij af welk verstand heeft het kabinet ik geloof niet dat je het fijn vindt als je ziek wordt en soms jaren lang moet dokteren en afhankelijk wordt van een ander omdat je het zelf niet meer kunt het lijkt wel of dit kabinet denkt dat ziek worden en zijn een pretpark is waar iedereen veel plezier maakt en lol beleefd meestal is het inkomen van zieke mensen ook niet op het niveau van een kamerlid of regeringsniveau

Door Martin van den ... (niet gecontroleerd) op wo, 7-9-2016 - 13:21

Nee, het eigen risico stijgt NIET. Maar de smeerlappen vertellen er NIET bij wat er WEL stijgt (kosten) dan wel daalt (inkomsten).

Zal ik jullie eens wat vertellen? Toen dit grootste afbraakkabinet aller tijden het regeerakkoord had uitgevoerd, zaten ze zich allemaal te vervelen. En dus zijn ze maar vast begonnen met het maken van een lijst waar op staat vermeld waar het volgende kabinet eventueel op zou kunnen gaan "bezuinigen". Die lijst wordt in de tweede kamer ginnegappend "de menukaart" genoemd. Je mag kiezen op welk onderwerp je de bevolking nu weer te grazen wilt nemen. Dat wisten jullie niet hé? Nou, nu dan wel.

Ik heb het woordje "bezuinigen" tussen aanhalingstekens gezet. Waarom? Bezuinigen doe je om schulden af te lossen, of om schulden te voorkómen. Mee eens? Goed. Wat jullie niet weten, is dat het geld dat is uitgespaard door het afbreken van alle sociale voorzieningen, via de belastingdienst terecht komt bij het bedrijfsleven en de miljonairs. Volgens mij is dat geen bezuinigen. Of vind jij van wél?

De volgende coalitie zal minimaal bestaan uit VVD, D66, CDA, PvdA en CU. In de laatste peiling van De Hond hebben die samen 67 zetels. Wellicht dat 50 + erbij komt. Desalniettemin hebben eerste en tweede kamer nog steeds een vette meerderheid aan liberale partijen, DANK ZIJ JULLIE.

Speciaal voor jullie is er een partij opgericht. Als jullie daar allemaal op stemmen, heeft die partij 45 zetels, give or take a few. In werkelijkheid hebben ze er TWEE en in de peilingen ACHT. Zijn jullie &%#)**@^!!! nog wel helemaal lekker? En waarom weigeren jullie dan te stemmen op die partij? Omdat een homo de leiding heeft? DIT IS 2016, de middeleeuwen zijn al lang voorbij. Moeten jullie niet eens bij een professional op de Chesterfield gaan liggen?