Laatste week om over te stappen

Alle premies voor de zorgverzekering zijn bijna bekend en dat betekent dat u kunt overstappen naar een andere zorgverzekering.

Overstappen

Overstappen kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een vergelijkingssite. Bepaal eerst zelf of en hoeveel vrijwillig eigen risico u wilt. Een hoger eigen risico betekent een lagere maandpremie. Stel vervolgens vast welke aanvullende dekkingen u per se wilt. Denk bijvoorbeeld aan de tandarts, psycholoog of de fysiotherapeut.

Bedenk dan hoeveel vrijheid u wilt bij het kiezen van een zorgaanbieder. Bij de duurdere restitutiepolis kunt u in principe bij iedere zorgverlener terecht. Bij een naturapolis kunt u alleen terecht bij zorgverleners die een contract hebben met de verzekering. Bij een goedkope budgetpolis kan het aantal gecontracteerde zorgverleners klein zijn. Gebruik vervolgens een vergelijkingssite om de keuze te maken. Vergelijk die keuze met uw huidige verzekering en beslis dan of u overstapt.

Stapt u over, zeg dan de oude verzekering voor 1 januari 2019 op. De nieuwe zorgverzekering moet u voor 1 februari 2019 afsluiten.

Meer weten? Download dan onze gratis special over zorgverzekeringen.

Bron(nen):