PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Mannen wagen vaker gokje met zorgverzekering

Mannen durven vaker een gokje te nemen met hun zorgverzekering dan vrouwen: ze sluiten minder aanvullende polissen af en kiezen veel vaker voor een maximaal eigen risico. Dit concludeert een vergelijkingssite op basis van eigen data van 2015 en het lopende overstapseizoen 2016.

Van de mannen koos vorig jaar 28 procent voor een maximaal eigen risico van € 885, van de vrouwen deed slechts 17 procent dat. Het lijkt erop dat die percentages deze keer veel lager uitpakken. Tot nog toe koos slechts 20 procent van de mannen voor € 885,- en 14 procent van de vrouwen. Het gemiddelde van de mannen en vrouwen die het hoogste eigen risico aanvinkten bedroeg in de voorbije overstapperiode (2015/2016) 23 procent, nu staat de teller bij Pricewise op 17,5 procent.

Vrouwen meer aanvullend verzekerd

Vrouwen kozen naast hun verplichte basisverzekering vorig jaar meer aanvullende verzekeringen dan mannen. Mannen sloten gemiddeld 1,6 extra dekkingen af, tegen vrouwen gemiddeld 1,9. Volgens berekeningen van Pricewise heeft de Nederlander gemiddeld 1,71 aanvullende zorgverzekeringen.

Het verschil onder extra vergoedingen is het grootst bij alternatieve geneeswijzen. Die module werd door 8 procent van de mannelijke klanten afgesloten en twee keer meer (16 procent) door vrouwelijke klanten.

Onder andere dekkingen is het onderscheid minder substantieel. Bijvoorbeeld bij tandarts (58/62 procent), bij fysiotherapie (46/48 procent) en bij brillen/contactlenzen (13/16 procent). Alleen (extra) medische hulp buitenland werd meer door mannen aangevinkt: 25 tegen 20 procent. Wat dit betreft hebben de vrouwen het gelijk een beetje aan hun kant. Een goede reisverzekering inclusief medische kosten dekt namelijk meestal meer dan die aanvullende verzekering.

Bron(nen):