Ouderen duurder aanvullend verzekerd

Premie leeftijdsafhankelijk

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat een derde van de zorgverzekeraars een hogere premie vraagt aan 55-plussers. De prijsverschillen lopen op tot €30 per maand.

Ouderen betalen meer dan jongeren

Ouderen blijken meer voor hun aanvullende verzekeringen te moeten betalen dan jongere verzekerden. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat 12 van de 36 onderzochte zorgverzekeraars de premie van de aanvullende verzekering leeftijdsafhankelijk maken. Bij die twaalf horen ook drie van de vier grootste zorgverzekeraars (Zilveren Kruis Achmea, CZ en VGZ).

De Amerfoortse heeft grootste verschil

Het grootst is het verschil bij de Amersfoortse, daar betalen 55-plussers €360 meer per jaar dan een 24-jarige. Bij de andere verzekeraars liggen de verschillen tussen de 2 en 21 euro per maand. De goedkope premies waar zorgverzekeraars reclame mee maken gelden doorgaans alleen voor consumenten tussen de 18 en 24 jaar.

5 Comments

Door Leo (niet gecontroleerd) op vr, 27-11-2015 - 11:59

Je kan ook met de opgegeven premie voor de verzekering sparen door met het collectief van United Conumers mee te gaan. Zij bieden nl. 10% . Die zetten ze opzij voor je, en kan altijd opjouw moment worden opgenomen.

Door Leo (niet gecontroleerd) op vr, 27-11-2015 - 11:58

Je kan ook met de opgegeven premie voor de verzekering sparen door met het collectief van United Conumers mee te gaan. Zij bieden nl. 10% . Die zetten ze opzij voor je, en kan altijd opjouw moment worden opgenomen.

Door mary (niet gecontroleerd) op do, 4-12-2014 - 20:48

ik ben verzekerd bij CZ Tilburg en ik betaal naast de basispremie een aanvullende verzekering 50+. Ik betaal dus niet voor kraamhulp en anticonceptie en ik heb uitgerekend
dat ik niet duur uit ben. Ik betaal per maand 116euro en dat is met een eigenrisico van 375 euro niet duur!

Door Louise (niet gecontroleerd) op do, 4-12-2014 - 19:52

Te gek voor woorden. De ouderen betalen wel voor de pil, kraamzorg etc. en hebben dat niet nodig! De aanvullende premie moet dus omlaag voor ouderen!!

Door Riem (niet gecontroleerd) op do, 4-12-2014 - 14:48

over discriminatie gesproken de ouderen zijn bijna altijd hun eigen risico kwijt dat is nou een maal als je ouder wordt en dan nog de extra kosten van de aanvullende verzekering en als je over wil stappen krijg je ook nog de bepaalde uitsluitingen wegens te groot risico.