Zorgverzekeraars bieden zelfde polis voor verschillende prijzen aan

Zorgverzekeraars binnen één concern bieden dezelfde polis soms zes keer aan onder een andere merknaam en voor uiteenlopende premies. Dat blijkt uit de Monitor Zorgverzekeringen 2019 die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) uit heeft gebracht.

De NZa vindt dat concerns polissen moeten schrappen. De huidige situatie maakt het voor verzekerden onnodig lastig om een keuze te maken uit polissen.

Momenteel zijn er 24 zorgverzekeraars op de markt die verzekeringen aanbieden, zo staat in de monitor. Van de in totaal 59 polissen blijken er 23 gelijk of bijna gelijk aan een andere polis van hetzelfde concern. In sommige gevallen kost dezelfde polis van een verzekeraar onder een andere naam 17 euro meer.

Duurste en goedkoopste

Uit de monitor blijkt verder dat het verschil tussen de duurste en goedkoopste polis dit jaar 438 euro is. De jaarpremie van de goedkoopste basispolis is 1167 euro en van de duurste 1605.

Bent u van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar? Of wilt u meer weten over vergoedingen en veranderingen in 2020? Klik hier om naar ons dossier ‘Zorgverzekeringen’ te gaan.

Bron: Rader