Eten in kastelen, top 5 in Nederland

Zoekt u een speciaal avondje uit? Dan is dineren (en eventueel blijven slapen) in een kasteel een interessante optie voor u! De volgende kasteelrestaurants zijn absoluut de moeite waard.

Met creaties zoals geroosterde coquilles Saint-Jacques met zomertruffel, oosterscheldekreeft met lavendelsabayon en ravioli van kalfszwezerik op de kaart is het niet zo verrassend dat Restaurant Kasteel Heemstede in Houten tot voor kort de trotse bezitter van een Michelinster was. De locatie van levert echter ook een belangrijke bijdrage. Het uit 1645 stammende, Hollands classicistische gebouw is aan het begin van de twintigste eeuw van de ondergang gered en volledig gerestaureerd. Het restaurant zelf bevindt zich in het souterrain van dit kasteel en wordt door velen beschouwd als één van de beste van de provincie. In de keuken bereidt chef-kok André van Doorn een keur aan bijzondere gerechten waarin regelmatig mediterrane invloeden te herkennen zijn. Hij zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de ster volgend jaar gewoon weer in zijn bezit is!

Behoefte aan een luxe weekendje weg? Reis dan af naar de Geulvallei in Zuid-Limburg en overnacht in Kasteel Wittem. Overdag zijn er diverse manieren om even helemaal tot rust te komen. En na een hele dag wandelen, fietsen, paardrijden of golfen kunt u zich culinair laten verwennen in het restaurant waar ze u de meest luxe gerechten voorschotelen. Gerechten als borstfilet van roodpoot patrijs met gesmolten ganzenlever, wilde zeebaars met artisjokravioli en rugfilet van Nederlands ree met nougatine van walnoten en pijnboompitten passen natuurlijk perfect bij de ambiance. Als u alle dagelijkse beslommeringen even vergeet lijkt het net alsof u te gast bent bij één van de adellijke geslachten die vroeger in Kasteel Wittem zetelden.

Bij het restaurant in Kasteel Maurick in Vught wordt de eeuwenlange traditie van gastvrijheid in ere gehouden door de kundige en vlekkeloze bediening. Maar ook de keuken levert een onmisbare bijdrage. De Franse keuken is met haar klassieke gerechten uitermate geschikt voor restaurants die gevestigd zijn in een kasteel. Een tot de verbeelding sprekend gerecht als geschroeide grietfilet bedekt met zwarte truffel, kreeft, spinazie, ganzenlever en gesmolten lardo di Colonnata past natuurlijk precies in het plaatje. Bij een exclusieve omgeving horen nou eenmaal dito gerechten en dat heeft meesterkok en directeur Jog Schipflinger goed begrepen.

Top 5 Kasteelrestaurants volgens IENS

  1. Kasteel Heemstede (Houten)
    Frans/Mediterraan
  2. Kasteel Wittem (Wittem)
    Frans
  3. Kasteel Maurick (Vught)
    Frans
  4. Kasteeltje Hattem (Roermond)
    Frans/Internationaal
  5. Kasteel Terworm (Heerlen)
    Frans

Missing media-item.Voor u geselecteerd door IENS

 

Bron 
  • IENS