Top 5 nieuwe restaurants in Utrecht

Getty Images

Het bruist in culinair Utrecht. De ene na de mooie andere zaak opent zijn deuren. In deze top 5 een overzicht van nieuwe restaurants waar u zeker een keer moet gaan eten.

Karaf
Florent
Petit Restaurant Sahara
Pinchobar De Zwarte Vosch
Salad Company

Karaf

Sinds oktober geopend, maar Karaf is nu al een favoriet bij velen. Klassiek gaat hand in hand met modern: nieuwe technieken worden toegepast op culinaire tradities. Wat te denken van gebarbecuede rilette van gezouten heilbotfilet, zwarte kroepoek,
komkommerzaad, gebrande-amandelen, haringkaviaar en moscardino mayonaise? Of de botermalse dry-aged entrecote met Vlaamse frites, Argentijnse chimichurri en een salade? De desserts kunt u vast ook niet weerstaan. Wie zegt er nou nee tegen een smeltend pure chocolade cakeje met een cranberry trifle en een miniatuur Magnum ijsje in het wit, met de smaak van boeren vanille-yoghurt? Nee, wij ook niet!

Florent

Bij Florent hebben ze het helemaal begrepen. Laten we het eerst even over het interieur hebben: warm, comfortabel en knus. In elk gerecht mag het ingrediënt de hoofdrol spelen op uw bord. Geen poespas, geen gedoe, maar pure, eerlijke smaken. Start bijvoorbeeld met de Caesar salade met Romaine sla, boquerones, parmezaan, kippendij en een perfect gepocheerd eitje. Om vervolgens te genieten van de kabeljauwrug. Ja u hebt het vast al door, bij Florent is het een en al bourgondisch genieten.

De Zwarte Vosch

De Zwarte Vosch is een hippe bar aan de bekende Oudegracht waar iedereen van harte welkom is. U waant zich hier meteen in het zonnige Spanje. Dat het buiten grijs en regenachtig is, bent u meteen vergeten. Het menu is gevuld met heerlijke kleine hapjes. Ideaal, want zo kunt u lekker veel verschillende smaken proeven. Gemarineerde sardientjes, salade van octopus, tortilla de patatas, gazpacho, huisgemaakte hamkroketjes en ga zo maar door; de kaart is een waar feest. Tel daar de warme, oprechte gastvrijheid bij op en u avond kan echt niet meer stuk.

Getty Images
Bron 
  • IENS