Top 5 restaurants in Limburg

Dit culinaire geheim zit goed verstopt in een woonwijk net buiten de reguliere wegen van Landgraaf. De locatie roept misschien twijfels op, maar op het moment dat u het restaurant binnenstapt, verdwijnen deze als sneeuw voor de zon.

U wordt bij Lounge restaurant Pomerol direct verwelkomt door een vriendelijke gastvrouw in een chique, doch huiselijke ambiance. Dit gevoel sijpelt door in het eten; verrassend, culinair hoogstaand, goede porties en voor een prima prijs. Neem voor het ultieme uitgaansgevoel een aperitief in de loungehoek.

Bij Restaurant Vanille weten ze hoe ze  hun gasten moeten verwennen. Vanaf begin tot eind wordt u volledig in de watten gelegd. Dit is te danken aan de vriendelijke, kundige bediening en chef-kok die regelmatig zijn domein verlaat om een praatje te maken met zijn gasten. Bijzonder verrassend is de digitale wijn- en menukaart die u op een iPad kunt inzien.

Het eten is ook een ware traktatie; er is een ruime keuze uit voortreffelijke menu’s die bovendien zeer betaalbaar zijn. Het dagelijks wisselende Vanillemenu van € 33,50 bestaat uit drie mooie gangen en op donderdag wordt er gedurende het jaar 2012 een Jubileum Menu Vanille geserveerd. Dit menu van € 50,- , ter ere van het vijfjarig bestaan van het restaurant, bestaat uit zes gerechtjes, drie glazen passende wijn, tafelwater en koffie met lekkers. Eigenlijk klopt alles tot in de kleinste details bij restaurant Vanille. Ook de prijs-kwaliteitverhouding!

Voor de klassiek Franse keuken is er eigenlijk maar één adres in Limburg: Toine Hermsen. Deze leermeester van andere topkoks als Hans van Wolde, kookt in het centrum van Maastricht al zo'n vijfentwintig jaar de sterren van de hemel. Geen flauwekul of ingewikkelde experimenten, maar wel goed en vooral Frans eten.  De gebruikte ingrediënten zijn om te smullen en er worden zeer smaakvolle gerechten bereid. Denk aan een salade met kreeft, kingcrab, groene Franse en blanke Limburgse asperges of geroosterde coquilles met gecarameliseerde witlof, Périgord truffel en parmezaanse kaas. Werkelijk verrukkelijk!

Top 5 restaurants in Limburg:

Lees meer restauranttips van IENS!

Bron(nen):
  • IENS
Trefwoorden: