Top 5 restaurants in Valkenburg

Bij Valkenburg in Zuid-Limburg denkt u hoogstwaarschijnlijk aan grotten, kastelen, het casino of thermale baden, maar wist u dat dit sfeervolle mergelstadje ook uitstekende restaurants herbergt? IENS heeft vijf plekjes om van culinaire hoogstandjes te genieten uitgezocht.

Maak u klaar voor een avond vol slow food, geweldige wijnen en warme gastvrijheid bij Hubert Haenen De geur van houtrook als u het pand nadert verraadt de intieme sfeer in dit markante gebouw. Eenmaal aan tafel wordt het menu uitgebreid toegelicht, waarbij de uitbater een goed gesprek niet uit de weg gaat. Aanschouw het het slow-cooking proces van dichtbij; de houtoven die ze hiervoor gebruiken staat vol in het zicht. Hubert Haenen en zijn vrouw Marjolijn zorgen voor een bijzondere culinaire ervaring; over alles is zorgvuldig nagedacht. Heel bijzonder: vier hier je verjaardag en sabreer een fles champagne met een zwaard!

Met een gezellige sfeer, een vriendelijke en kundige bediening, en stoelen waar je het liefst de hele avond in doorbrengt valt er weinig op Restaurant Infini aan te merken. Ongelooflijk knap hoe chef Michael en zijn (gast-)vrouw Kirsten in zo’n korte tijd zoveel hebben bereikt. Een vermelding in de Michelingids én een derde plaats in IENS’ top 10 van Limburg! De jonge chef staat in zijn eentje in de keuken en serveert de prachtig opgemaakte gerechten met verrassende smaakcombinaties. Denk aan terrine van biologische eendenlever met pure chocolade, rabarber en brioche als voorafje, Iberico Secreto met krokante kalfswezerik als hoofdgerecht en als dessert bijvoorbeeld een overheerlijke soufflé. Wat een verwennerij!

De nieuwe chef-kok van restaurant Aan de Linde is fantastisch! Hij laat u genieten van smaakvolle en met zorg bereide gerechten die de bourgondiër in u doen ontwaken. De inrichting van de zaak is warm en u heeft er een prachtig uitzicht op Kasteel Den Halder, de Lindenlaan en de Geul. Het fijne terras net buiten de drukke grote restaurantstraat van Valkenburg is een stukje rust in de chaos! Regelmatig zijn er geweldige thema-avonden als Caribean Night, visavond of een wijnproeverij. Hier vindt u nog de echte Limburgse gastvrijheid en gezelligheid!

Top 5 restaurants Valkenburg

Lees meer restauranttips van IENS!

Bron(nen):
  • IENS

2 Comments

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 5-11-2018 - 19:21

3 restaurants bestaan al niet meer !!!!

Door Belle (niet gecontroleerd) op wo, 29-11-2017 - 16:43

Er zit in Valkenburg een restaurant met een Bib Gourmand, waarom die niet genoemd???