Top 5 restaurants met Michelinster

Wat voor top 5 hebben we inmiddels nog niet gehad? De beste terrassen van Rotterdam, de parels van Zutphen, Mexicaans in Noord-Brabant, vis in Groningen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Waar we u volgens mij nog niet eerder mee op weg helpen geholpen is een lijstje van restaurants met een Michelinster!

En om dan maar meteen goed af te trappen, focus ik me in deze top 5 op restaurants die zelfs over twéé sterren beschikken! En goed nieuws: ze zijn over het hele land verspreid.

Wat voor top 5 hebben we inmiddels nog niet gehad? De beste terrassen van Rotterdam, de parels van Zutphen, Mexicaans in Noord-Brabant, vis in Groningen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Waar we u volgens mij nog niet eerder mee op weg helpen geholpen is een lijstje van restaurants met een Michelinster! En om dan maar meteen goed af te trappen, focus ik me in deze top 5 op restaurants die zelfs over twéé sterren beschikken! En goed nieuws: ze zijn over het hele land verspreid.

De Lindehof - Nuenen

‘t Nonnetje - Harderwijk

Bord’Eau (Hotel De L’Europe) - Amsterdam

Fred - Rotterdam

De Treeswijkhoeve - Waalre

Kenners en oplettende kijkers zal het misschien zijn opgevallen dat Boreas, de huidige nummer 1 met twee Michelinsterren op IENS, er niet tussen staat. Dat klopt. Boreas is op 23 juli overgenomen door Jan en Claudia Sobecki. Na 15 gepassioneerde jaren zijn Sonja en Nico Boreas toe aan een nieuwe uitdaging en wetende dat het restaurant onder leiding van zijn nieuwe eigenaren een nieuwe (en ongetwijfeld prachtige) koers zal gaan varen, zetten zij met een gerust hart deze volgende stap.

De Lindehof

Restaurant de Lindehof, waar chef Soenil Bahadoer de scepter zwaait, heeft een eigenzinnige keuken. In 2014 werd dit bekroond met een tweede Michelinster. Zodra u hier een stap over de drempel zet, stapt u in een warm bad en wordt u omarmd door gastvrijheid. Chef Bahadoer geeft aan uw tafel persoonlijke toelichting op de gerechten die worden geserveerd en dat zorgt voor een betrokken en laagdrempelige sfeer. De gerechten vormen stuk voor stuk harmonieuze composities van smaak, geur, kleur en vorm. Een feest om hier een avondje te mogen dineren!

‘t Nonnetje

Kent u deze culinaire oase in Harderwijk al? Bij dit sfeervolle restaurant aan de historische Vischmarkt voeren Frans-moderne gerechten de boventoon. SVH meesterkok Michel van der Kroft zorgt voor zowel nationale als internationale klassiekers die hij allemaal voorziet van zijn eigen ster(ren)waardige twist. Bij ‘t Nonnetje kunt u een avond onbezorgd genieten van een fantastisch diner, prachtige wijnen en een aangename hoeveelheid persoonlijke aandacht.

Bord’Eau (Hotel de l’Europe)

In het luxe Hotel de l’Europe bent u aan het juiste adres voor een culinair en avondvullend programma. Restaurant Bord’Eau serveert gerechten van absolute wereldklasse. Hier staan eerlijke, pure en natuurlijke smaken centraal, maar wordt elk product in een uniek jasje gehesen. Daarnaast beschikken ze over een formidabele wijnkaart, een toplocatie in hartje Amsterdam én niet te vergeten een zonnig terras aan het water. Wat wilt u nog meer?

2 Comments

Door F.W.L. Franzen (niet gecontroleerd) op wo, 3-8-2016 - 09:53

Waarom staat Parkheuvel in Rotterdam met 2 Michelinsterren er niet bij.
Hier is een Limburger aan het roer en wel Erik van Loo, die ook al ens vaker op TV te zien is.

Door Antonvan Hemert (niet gecontroleerd) op di, 2-8-2016 - 16:57

We hebben ook nog een drie-sterren restaurant, nl. de Librije in Zwolle.