Top 5 restaurants Utrecht 2017

Na de nodige uithoeken van het land behandel ik deze week weer wat pareltjes in de Randstad, en wel: in Utrecht! Vorige keer dat ik schreef over de Domstad zette ik de restaurants met terras in het zonnetje, maar dit keer houd ik het algemeen.

Het is bovendien, ondanks het feit dat het voorjaar een paar weken geleden officieel begon, bepaald geen terrasweer op dit moment. Of u nu met thermo-ondergoed of met een zonnebril op stap moet, Utrecht is altijd een goed idee. Daarom zet ik hieronder de 5 hoogstscorende restaurants van de stad voor u op een rijtje.

  1. Simple.
  2. De Goedheyd
  3. El Qatarijne
  4. Podium onder de Dom
  5. Restaurant Balijepark

Simple.

Bij restaurant Simple. wordt door de jonge en enthousiaste chef Rick Gresnigt met de wisseling van de seizoenen meegekookt. De basis van zijn kookstijl is klassiek maar hij breidt dit graag uit met wat verrassende en moderne invloeden. Elke maand een nieuw menu; je kunt een creatieve chef niet gelukkiger maken! Simple. ligt op slechts 10 minuutjes lopen van het Centraal Station, dus u kunt hier na een gezellig dagje Utrecht heerlijk neerstrijken voordat u de trein terug naar huis pakt!

De Goedheyd

Wilt u de smaakpapillen echt even op scherp zetten en ze trakteren op een ware culinaire sensatie? Reserveert u dan een tafeltje bij De Goedheyd. Hier worden al uw zintuigen geprikkeld in een warme ambiance en volgen culinaire hoogstandjes elkaar in een aangenaam tempo op. Chef Dustin Pardoen en zijn team werken uitsluitend met seizoensgebonden producten en bereiden klassieke Frans-internationale gerechten met een knipoog naar de moderne keuken.

El Qatarijne

Bij El Qatarijne gaan houten vloeren en vintage hand in hand. Hier smelten culinaire tradities en innovatie op mediterrane wijze samen. Zodra u de eerste stap over de drempel hebt gezet, ervaart u direct de warme en hartelijke gastvrijheid van het voltallige personeel. U kunt alle zorgen hier voor een avondje laten varen en genieten van het voortreffelijke menu dat aan u en uw tafelgenoten wordt gepresenteerd.