Als beste getest in 2019 - deel 1

Van smartphones tot verzekeringen, van koelkasten tot e-bikes, van weer-apps tot zonnepanelen. Ook in 2019 testten experts weer tal van producten en diensten. Een selectie.

Bier

Tijdens de Dutch Beer Challenge is La Trappe Tripel (€4/liter) uit 441 bieren van zeventig verschillende Nederlandse brouwerijen tot beste bier van Nederland verkozen. Eerder werd dit bier van brouwerij De Koningshoeve al uitgeroepen tot de beste Tripel.
Misset Horeca, mei
 

Hummus

Oorspronkelijk komt hummus uit het Midden-Oosten. Tegenwoordig ligt deze pasta van kikkererwten en tahin (sesampasta) gewoon in het schap van de supermarkt. De lekkerste is van Maza (€1,50 voor 200 gram)
Kassa, juni

 

Oeliebollen

Het AD is gestopt met de traditionele oliebollentest. Het stokje is overgenomen door een groep liefhebbers met een online oliebollentest. Gebakkraam Richard Voets in Tilburg (‘Een oliebol zoals het hoort te zijn’) en Oliebollenkraam Nico Sterrenberg in Schiedam (‘Een gouden oliebol’) krijgen beide een tien voor hun oliebollen. 

www.oliebollentestonline.nl, december 2018

 

Koffiepads

Achttien jaar geleden kwam de Senseo op de markt. Sindsdien zetten miljoenen Nederlanders hun koffie met koffiepads. De lekkerste ‘regular’ is van Ekoplaza (€4 voor 36). Deze koffie is niet te zuur, niet te bitter en de schuimkraag is precies dik genoeg.
Consumentengids, juli

 

Supermarktwijn wit

In het schap van de supermarkt staan honderden soorten witte wijn. Driemaal beoordeelde wijnkenner Harold Hamersma een fles met een 9. Dat zijn Domaine Louis Max 2016, Mercurey, Frankrijk (€17, Albert Heijn), Gustavshof 2016, Riesling ‘Vom Berg’, Rheinhessen, Duitsland (€10, Ekoplaza), en Weingut Hain 2016, Piesporter Riesling trocken, Mosel, Duitsland (€11, Marqt). NRC Handelsblad, april

 

Witwasmiddel

Een goed witwasmiddel verwijdert de vlekken uit de was en gaat vergrauwing tegen. Het beste presteert Ariel Original compact (€7,90), een poederwasmiddel.
Consumentengids, juli

 

Melkopschuimer

Met een goede melkopschuimer maak je ook thuis een perfecte cappuccino of latte macchiato. De beste opschuimer is de Philips Senseo CA6500 (€60). De kwaliteit van het melkschuim is uitmuntend.
Consumentengids, januari

 

Fondueset

De Boska Candle Light (€50) fondueset straalt van pan tot prikkertjes sfeer en kwaliteit uit. Waxinelichtjes zorgen voor de verwarming, het duurt daardoor een klein half uur voordat de kaas warm genoeg is. De set is ook geschikt voor chocoladefondue.
www.besteproduct.nl, februari

 

Combimagnetron

Snel iets ontdooien of een kliekje opwarmen: het gaat snel in de magnetron. Een combimagnetron heeft daarbij ook een oven om bijvoorbeeld een diepvries pizza te bakken. De beste vrijstaande is de Samsung MC28H5015AK (€155). Hij ontdooit en grilt prima en ook de oven werkt goed.
Consumentengids, april

Koelvriescombinatie

De vrijstaande koelvriescombinatie LG GBB92MCAXP (€1099) koelt en vriest prima, is stil en zuinig. De temperatuur van koel- en vriesdeel zijn uitstekend in te stellen. Het koeldeel is goed verlicht, maar is wat lastig schoon te maken.
Consumentengids, juni

Snoeischaar

Het is een prima keus voor elke tuinier, de Felco 2 (€40). De handgrepen zijn van lichtgewicht aluminium, de messen van hard staal. Deze snoeischaar is een echt design-icoon: de schaar wordt al sinds 1948 geproduceerd en is al 70 jaar de favoriet van veel tuiniers. Consumentengids, mei

 

Inductiekookplaat

Koken zonder gas gaat het beste op een inductiekookplaat. De beste is de AEG IKE85431FB (€1440). Vooral op het onderdeel warmteverdeling komt deze kookplaat beter uit de bus dan andere. Opwarmen en sudderen doen vrijwel alle inductiekookplaten naar behoren. Consumentengids, februari

 

Het tweede deel van dit artikel vindt u hier.