Als beste getest in 2019 - deel 2

Van smartphones tot verzekeringen, van koelkasten tot e-bikes, van weer-apps tot zonnepanelen. Ook in 2019 testten experts weer tal van producten en diensten. Een selectie.

Tablet

De iPad (2018) €335) heeft een helder en scherp lcd-scherm. Door het eenvoudig besturingssysteem kan iedereen ermee overweg. Deze tablet kan een flinke tijd mee, want Apple geeft lang ondersteuning met updates.
Computertotaal

Televisie

De Samsung 75RU7170 (€1800) is een complete LED Ultra HD-tv met een scherm van 191 cm. De televisie heeft ook meerdere smart-functies. Bij de curved tv’s, de gebogen televisies, is de Samsung UE65RU7300 (€1200) de beste. De Ultra HD-beeldkwaliteit geeft de beste kijk-ervaring.
www.televisies.nl

Smartphone

Een ronduit fantastische camera en een erg goede accuduur maken de Huawei P30 Pro (€725) de beste smartphone van dit moment. De telefoon heeft een gebogen oled-scherm en een stevige, waterdichte en ergonomische behuizing. In augustus ontving dit toestel de Eisa Award voor de beste smartphone. 
Tweakers, mei en Eisa, augustus

Stereo-installatie

De Marantz Melody X (M-CR612) (€700) heeft de Eisa Award 2019 in de categorie Compact Stereo System gewonnen. Deze installatie heeft een geïntegreerde cd-speler en DAB+/FM radio en is een streamingsinstallatie met Apple AirPlay 2 en Spotify Connect.
Eisa, augustus

Virusscanner

Defender, de standaard ingebouwde virusscanner van Windows, wordt steeds beter, maar voor de beste virusscanner moet je nog betalen. Bitdefender Internet Security (€40) komt als beste uit de test. Een minder uitgebreide versie van Bitdefender is de beste gratis virusscanner.
Consumentengids, maart

Krachtige laptop

Een krachtige laptop heeft een pittige CPU, een groot scherm, een goede accu en is niet al te zwaar. De Dell XPS 15 9570 (€1550) voldoet aan deze eisen. Het is een dun apparaat, vol met functies, en de accu hield het in de videotest 14 uur vol
www.webwereld.nl

Printer

De Epson Workforce WF-7720DTWF (€220) is een veelzijdige kleurenprinter met automatische papierdoorvoer. Hij kan dubbelzijdig printen, scannen en kopiëren. Hij is erg zuinig met inkt. Een XXL-cartridge (€50) is goed voor ruim 1800 tekstpagina’s.
Consumentengids, februari

E-bike

De gebruikte onderdelen zijn goed en het stijve frame maakt de fiets heel stabiel, zo luidt het oordeel over Das Original Comfort 004 Dutch (€3400). Het is de beste e-bike met middenmotor en naafversnelling, en hij heeft een zeer vloeiende ondersteuning.
Fietsersbond

Weer-app

Wat voor weer wordt het vandaag? De weer-app die het beste antwoord geeft, is de gratis app van het KNMI. Bij de voorspelling en bij de neerslag geeft de app een betrouwbaar beeld. De KNMI-app geeft de verwachting voor de komende 7 dagen. De app is vrij van reclame.
www.droidapp.nl

Luchtvaartmaatschappij

De beste luchtvaartmaatschappij is Qatar Airways. Het Duitse Lufthansa is de beste Europese airliner. Bij de prijsvechters komt EasyJet als beste Europese maatschappij uit de bus.
Skytrax, World Airline Awards

Het derde deel van dit artikel vindt u hier.