Als beste getest in 2019 - deel 3

Van smartphones tot verzekeringen, van koelkasten tot e-bikes, van weer-apps tot zonnepanelen. Ook in 2019 testten experts weer tal van producten en diensten. Een selectie.

Stadsfiets

De Cortina Common (€800) biedt no-nonsense rijplezier. Het is een eigentijdse fiets met modieuze kleuren die zich onderscheidt door de handige bagagemand, die eenvoudig voor op de fiets én op de bagagedrager kan worden gemonteerd.
www.fietsawards.nl

Fietsendrager

Hij is klein, makkelijk op te vouwen en met 13,4 kilo relatief licht. De Uebler i21 (€600) heeft een slim bevestigingssysteem zonder hendel. De fietsen zet je vast met twee klemmen. Dit handige knijpsysteem en de afwerking verdienen alle lof.
www.besteproduct.nl, mei

Zuinigste auto

Op basis van werkelijk verbruik is de zuinigste auto op benzine de Suzuki Celerio. Deze auto heeft 4,7 liter nodig voor 100 km. De zuinigste diesel is de Audi A2 3L, die voor 100 km slechts 3,6 liter nodig heeft.
www.spritmonitor.de

Campingstoeltje

Een uitblinker in stijl, comfort en functionaliteit. De Bo-Camp Copa Rio (€30) is de beste campingstoel. Het frame is gemaakt van sterk aluminium en bespannen met een sterke en luxe polyester stof. Het stoeltje kan tot 100 kg dragen.
www.testresults.nl

Autoverzekeringen

ABN Amro, Aegon en Interpolis hebben de beste volledig-casco-
autoverzekering. ABN Amro en Aegon scoren goed door de minder strenge voorwaarden als je naar een herstelbedrijf van eigen keuze gaat. ABN Amro en Interpolis bieden ruime dekking voor vervangend vervoer.
MoneyView, augustus

Inboedelverzekering

De inboedelverzekeringen van ABN Amro, Nationale-Nederlanden en Vereniging Eigen Huis zijn de beste. Deze drie stellen de schade in de eerste periode vast op basis van nieuwwaarde, bij Nationale-Nederlanden is dat de eerste tien jaar.
MoneyView, juni

Fietsverzekering

Kingpolis komt als beste fietsverzekering uit de test, zowel voor een e-bike als voor een stadsfiets. Het is een naturaverzekering; bij verlies of diefstal krijg je een nieuwe fiets. In de eerste vier jaar bedraagt de uitkering 100 procent van de aanschafwaarde.
Consumentengids, mei

Ziekenhuis

Het Ikazia Ziekenhuis in Rotterdam is het beste streekziekenhuis, Rijnstate in Arnhem is het beste topklinische ziekenhuis. Het resultaat is het gemiddelde over de laatste tien jaar gebaseerd op de jaarlijkse Ziekenhuis Top 100 van het AD. Beide ziekenhuizen waren in geen enkel jaar de beste, maar eindigden wel ieder jaar hoog op de lijst.
www.skipr.nl

Zonnepanelen

Steeds meer mensen leggen zonnepanelen op hun dak om zelf elektriciteit op te wekken. Het zonnepaneel met de beste verhouding tussen opgewekte kilowatturen en de door de fabrikant opgegeven capaciteit is de AEG AS-P602 260. De meting liep van januari tot augustus dit jaar. www.zonnepanelen.net, augustus 

Het eerste deel van dit artikel vindt u hier.