De beste elektrische tandenborstels

De ouderwetse plastic tandenborstel begint terrein te verliezen aan elektrische alternatieven. Veel tandartsen moedigen het gebruik ook enthousiast aan. De vier beste tandenborstels voor elk budget.

Xiaomi Mi Electric Toothbrush (40 euro)

Het Chinese merk Xiaomi is vooral bekend van de smartphones, maar heeft ook een aantal tandenborstels op de markt gebracht. Met een prijs van 40 euro richt het bedrijf zich echt op het goedkope segment. De Mi Electric Toothbrush biedt 31.000 borstelpulsaties per minuut. Verder is er weinig bijzonders te melden: de tandenborstel doet wat je kunt verwachten bij die prijs.

Oral-B Pro 2 2900 (60 euro)

Een prima tandenborstel. Deze heeft onder meer koppen die 40.000 pulsaties en 8.800 rotaties per minuut leveren. Het eerste verwijdert de tandplak, het tweede zorgt ervoor dat de borstel beter tussen uw tanden kan komen. Het toestel heeft verder instelbare snelheden en werkt 50 minuten met een volle accu. Hij hoeft dus pas na 20 keer uw tanden poetsen terug in de oplader. Daarnaast werkt het toestel met instelbare snelheden en kan het 50 minuten mee op één opgeladen batterij. Dat betekent dat je het apparaat pas na ongeveer twintig poetsbeurten weer terug in de houder hoeft te zetten.

Silk’n SonicSmile Deluxe (78 euro)

Silk’n is van oorsprong een beautymerk, dat vooral producten op de markt wil brengen die door schoonheidsspecialisten worden aangeraden. Bijzonder aan deze SonicSmile Deluxe is de ‘study’-modus, waarmee nieuwkomers gewend kunnen raken aan het gebruik van electrisch tandenpoetsen. In het onderste én bovenste gedeelte van de borstelkop plaatst Silk'n een aantal langere borstelharen die ook een veegbeweging uitvoeren. Een prima tandenborstel voor een faire prijs.

Philips Sonicare DiamondClean (195 euro)

De Sonicare-reeks van Philips biedt 31.000 rotaties per minuut, wat volgens Philips zelf super efficiënt zou zijn bij de verwijdering van tandplak. Ook deze tandenborstel is voorzien van een app. Deze waakt er met behulp van sensortechnologie voor dat u de hoekjes en uw kiezen niet vergeet!

Oral-B iO 8n (229 euro)

Heeft u iets meer te besteden? Overweeg dan de Oral-B iO 8n. Een futuristisch ontworpen 'smart' elektrische tandenborstel die uw tanden uitstekend reinigt. Dit model wordt geleverd met een oplaad-etui, magnetische oplader, en hij is ook verbonden met een app (die is echter van twijfelachtige kwaliteit). Er is een scherm dat u helpt met dagelijks tandenpoetsen en ook feedback geeft. 

Bron: De Stentor