De lekkerste hamburger van Nederland

Getty Images

Hamburger-chef Laurentz Craane heeft voor de derde keer de lekkerste hamburger van Nederland gebakken! Dit deed hij tijdens de Horecava met zijn eigen 'Angry Angus'.

De deelnemers moesten op het podium binnen acht minuten vijf identieke hamburgers maken. De jury lette op: uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. Het belangrijkste criterium was de originaliteit van het gerecht.

Laurentz Craane, de gelukkige winnaar, werkt bij Iveau Burgers & Wijnbar in Arnhem. Hij sleepte de prijs in 2016 en 2018 ook al binnen. Nu wist hij opnieuw de jury omver te blazen. In plaats van het gebruikelijke blaadje sla en het schijfje tomaat bracht Craane het knapperige in zijn hamburger met... groenten. De jury vond het broodje lekker en ''verrassend fris''.

Verdere ingredienten: pulled pork en een ingelegde augurk in mangozuur als dressing. De jury vond het een unieke burger.

Op nummer 2 en 3 eindigden Michiel Houdkamp (Firma Pickles in Utrecht) en Jelle Hovens (Traiteur/Slagerij de Goeij in Vianen). Er dingden in totaal twaalf koks mee naar de eerste plaats.

De vakwedstrijd De Lekkerste Hamburger is onderdeel van de Lekkerste Wedstrijden, die al sinds 1984 jaarlijks worden gehouden tijdens de horeca-vakbeurs. De wedstrijden zijn bedoeld voor professionals, die werken bij hamburgerzaken.

Bron: AD.nl

Auteur 
  • David de Wilde