De lekkerste supermarktfrikandel

Een jury van het Algemeen Dagblad heeft verschillende frikandellen voor de consumentenmarkt getest. En de allerlekkerste is geworden...

...de frikandel van Mora.

De jury van het AD bestond uit Danny Jansen (tv-chef), Eke Bosman (snack recensist) en Kevin de Roos (Snackbar/kroeg Tante Nel). Diverse merken frikandellen kwamen voorbij waaronder Mora, Beckers, Mekkafood, Aldi, Albert Heijn, Jumbo en Gwoon.

De top 3

1. Mora wint met een dikke 8 deze wedstrijd. Een mooie kleur, uitstekende vleessmaak en een vettig mondgevoel. Lekker! Deze frikandel kost €3,17 per kilo.

2. Mekkafood, de halal frikandel. Een 7,5. De frikandel bevat veel fijn gepureerd kippenvlees (70%) en een klein beetje rund (2%). Hapt lekker weg, heeft een pepertje maar er zit teveel ui in.

3. Het merk van de Aldi heet Snack Fan. Deze frikandel staat op de derde plaats met een bescheiden 6,5. Een fijne frikandel met kippenvlees en een goede structuur. Maar vergeleken met de andere twee gewoon wat minder, zowel qua smaak als uitstraling.

Een frikandel die verkrijgbaar is in de supermarkt kan qua ingrediënten en smaak anders zijn dan die in de snackbar. Die van de snackbar zijn vaak minder lang houdbaar: ze vliegen immers bijna letterlijk over de toonbank. Supermarktfrikandellen liggen vaak wat langer in de schappen.

Bron: Snack Nieuws