Dit zijn de beste koelkasten met diepvries

Voor wie liever niet naar de bijkeuken of een andere ruimte holt voor een diepvriesproduct, is een koelkast met diepvries een passende oplossing. Dit zijn de beste drie koelkasten met ingebouwde vriezers van het moment.

Bij de totstandkoming van deze drie toppers is er gezocht naar een koelkast met een stevige ingebouwde vriezer en voldoende ruime om producten in kwijt te kunnen. Ook is er gelet op algemene kenmerken als energiezuinigheid, een praktische opdeling en voldoende volume. 

Beste budgetmodel: Liebherr CU 2831

Voldoende volume zowel in de koelkast als in de vriezer onderaan ontbreken niet in de koelkast van het Duitse merk Liebherr. Zeker voor een prijs van €500 is het klassieke model een favoriet. Qua zuinigheid is de score uitstekend in deze prijscategorie. Verder is de binnenkant van de koelkast handig ingedeeld met legplanken die van veiligheidsglas zijn gemaakt. Het basismodel is wit, maar voor een kleine meerprijs is een groene of zilveren variant ook mogelijk. 

Beste prijs-kwaliteitsverhouding: Whirlpool W7 931A OX

De keuze voor de beste prijs en kwaliteitsverhouding is gevallen op het toestel van Whirlpool. Dit model is energiezuinig, heeft een behoorlijk volume én een prijs rond de €700. De onklopbare koel- en vriesinhoud heeft een energieklasse A+++. Snelvriezen is geen probleem voor dit model. Producten die dat nodig hebben, kunnen met deze functie nog sneller ingevroren worden. Met gemiddeld €37 per jaar energieverbruik is deze Whirlpool goed voor het milieu en zuinig in gebruik. 

LG GBB62PZGFN

Er kan er natuurlijk maar één de beste zijn. De keus is gevallen op een model van het Koreaanse LG Electronic. De koelkast is met zijn handige indeling (vijf koel- en drie vriesvakken in gehard glas) een absolute topper. Nog een groot pluspunt dat dit model heeft, is het lage energieverbruik (energielabel A+++) . Het strakke zilvere ontwerp van het model ziet er gelikt uit en onderscheidt zichzelf van de gemiddelde klassieke witte modellen. De ingestelde temperatuur kan afgelezen worden op het led-display. 

Bron: Algemeen Dagblad