Test: de beste autoverzekering

Een automobilist is wettelijk verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die je bij andere weggebruikers veroorzaakt. Voor een nieuwe auto is het aan te raden om de dekking uit te breiden naar volledig casco. Dan zijn bijna alle schades gedekt, inclusief schade aan de eigen auto. De beste WA-verzekeringen zijn van...

...AllSecur, FBTO en InShared. Bij volledig casco komen ABN Amro, Aegon en Interpolis als beste autoverzekering uit de bus.

Dat blijkt uit het SpecialItem van Moneyview.  FBTO en InShared hebben een goede bonusmalusregeling doordat zij minder streng omgaan met negatieve schadevrije jaren. AllSecur scoort goed met de kortingsregeling voor een tweede auto, waarvan alle gezinsleden op hetzelfde adres gebruik kunnen maken. De WA-verzekering van ZLM behoort ook tot de beste, maar deze wordt alleen aangeboden in Zeeland en een deel van Noord-Brabant.

Volledig Casco

ABN Amro en Aegon komen bij volledig casco goed uit de bus door de minder strenge voorwaarden bij niet-schadegestuurd herstel. De ruime dekking voor vervangend vervoer bij diefstal en total loss zijn een pluspunt voor de verzekeringen van ABN Amro en Interpolis. De laatste verzekeraar scoort goed met een flexibele en ruime aanschafwaarderegeling. Interpolis stelt als een van de weinig verzekeraas geen grens aan de maximale ouderdom van de auto.

Bron(nen): Moneyview