Test: de beste blender

Lekker een smoothie drinken. Met een blender is het een fluitje van een cent om een gezond fruitdrankje te maken. Wie op zoek is naar blender heeft kan het beste gebruik maken van...

de Magic Bullet NutriBullet zwart 8-delig. Deze blender kwam als beste uit de test. Dat meldt de Consumentengids. De Magic Bullet NutriBullet zwart 8-delig (€70) is een kei in het maken van smoothies. De blender heeft twee kleine mengbekers waarin u de smoothie klaarmaakt en die u desgewenst kunt meenemen. De Magic Bullet is ook goed in pureren en mengen. Op al deze drie aspecten scoort de blender een 9,5 of 9,4. Bij het crushen van ijs presteert hij daarentegen ondermaats en de testers geven hem op dit aspect een dikke onvoldoende. Ook op het aspect geluid krijgt de Magic Bullet een onvoldoende, maar dat geldt voor bijna alle twintig geteste blenders. Slechts twee scoren op dit aspect voldoende tot goed.

Staafmixer

De testers constateren dat voor het maken van een smoothie een blender de beste keus is. Blenders hebben een afgesloten mengbeker en zijn daarom handiger voor vloeibaar voedsel, zoals smoothies en soep. In sommige situaties is een staafmixer - 'hand blender' in het Engels - een nuttig alternatief. Staafmixers zijn vooral goed in het pureren. Blenders hebben meer vermogen dan een staafmixer, zodat ze grotere hoeveelheden aankunnen. Voordeel van de staafmixer is dat hij gemakkelijker schoon te maken is en minder plaats in neemt.