Test: de beste camping

Het is te hopen dat komende zomer alle corona-beperkingen zijn opgeheven, zodat iedereen met vakantie kan gaan. Een deel van de vakantiegangers gaat het liefst kamperen. Wie op zoek is naar de beste kleine camping kan in Nederland naar De Nesse in Limmen. Over de grens is Camping 44, Loro Piceno, Italië de beste.

Deze campings zijn verkozen tot ANWB Camping van het jaar 2021. De categorie De beste kleine camping is nieuw. Dit zijn campings met maximaal zestig plaatsen en ze liggen wat meer in de natuur. Winnaar De Nesse in Limmen is een goed verzorgde minicamping in een groene omgeving. Het terrein heeft een haag rondom en is autovrij. Alle staanplaatsen hebben een tegelplateau. Er is een grote fietsenstalling met oplaadpunten. De camping is een goede uitvalsbasis voor fietstochten. Het Noord-Hollands Duinreservaat ligt op 4 kilometer. In 2019 werd De Nesse genomineerd in de categorie De mooiste groene camping. De buitenlandse winnaar Camping 44 in het Italiaanse Loro Piceno (Marche) is een boerderijcamping met staanplaatsen tussen de olijfbomen. Er is uitzicht op de bergen. De camping heeft ook ingerichte safaritenten en bungalowtenten. Elke dag kan er vers brood en verse groente uit eigen tuin worden gekocht.

Andere categorieën

In de categorie De fijnsate gezinscamping kwamen De Paal in Bergeijk en Emporda, L'Estartit (Spanje) als beste uit de bus. Vakantiepark Het Lierderholt (Beekbergen) en Camp Kyllburg (Kylburg, Duitsland) hebben de beste huuraccommodaties. De mooiste charmecampings zijn De Helfterkamp in Vaassen en Ranocchio in Piano Porlezze (Italië).

Bron(nen):
  • ANWB