Test: de beste convectorkachel

Convectorkachel
Getty Images

Convectorkachels worden steeds populairder. Convectie is een indirecte manier van verwarming, die de omgeving gelijkmatig opwarmt. De beste convectorkachel is...

...de Rowenta Convector Vectissimo CO3030.

Dat meldt vergelijkingssite Techgeek.be. De Rowenta Convector Vectissimo CO3030 (€120) kan tot 25 m2 verwarmen. De kachel heeft twee verschillende warmtestanden en een maximaal vermogen van 2400 watt. De stand van 1200 Watt is voor een langdurige gebruik en het maximale vermogen van 2400 Watt is om een ruimte snel te verwarmen.

De mechanische thermostaat past de warmte aan en behoudt de optimale temperatuur. De kachel heeft ook een turbo-functie om extra snel voor verwarming te zorgen. Het apparaat is eenvoudig te verplaatsen met de geïntegreerde handvatten en de kachel heeft een snoer van 1,2 meter.

Energierekening

Veel mensen zoeken vanwege de hoge gasprijzen naar een alternatief voor de gasgestookte CV. Voorlichtingsorganisatie MilieuCentraal waarschuwt dat het gebruik van elektrische kachels niet tot een besparing maar tot een extra hoge energierekening kan leiden. De stroomprijs is, net als de gasprijs, de afgelopen tijd behoorlijk gestegen en een elektrische kachel is een stroomvreter. Voor dezelfde hoeveelheid warmte is een elektrische kachel duurder dan verwarming op gas.

Auteur 
Bron 
  • Techgeek