Test: de beste e-bike

De e-bike is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Iedereen rijdt erop, zelfs pubers hebben tegenwoordig een e-bike. Vanwege de groeiende populariteit komen fabrikanten daarom ieder jaar met nieuwe modellen.

Winnaar van de Fiets Award 2021 en daarmee beste e-bike van dit jaar is de Stella Morena MD. De Stella Morena MDB FI (€3290)  is een sportieve e-bike, ontworpen volgens de nieuwe designtaal van Stella. Dat wil zeggen: grove lijnen, een robuuste uitstraling en een verfijnde afwerking. De krachtige Bosch Power Tube-accu is volledig geïntegreerd in het frame. Datzelfde geldt voor de bekabeling, die is geïntegreerd in het stuur.

De fiets heeft een krachtige middenmotor, de Bosch Performance Line CX (250 Watt). De kracht wordt via een stijlvolle en onderhoudsvrije drijfriem op het achterwiel overgebracht. De accu heeft een capaciteit van 625 Watt, dat is voldoende voor een actieradius van 185 km. Er is een ingebouwd GPS-systeem die niet alleen navigeren gemakkelijk maakt, maar de fiets ook beschermt tegen diefstal.