Test: de beste e-reader

E-reader
Getty Images

Een e-reader ligt makkelijker in de hand dan een boek, hij houdt zelf bij waar je bent gebleven en je hebt altijd je volledige bibliotheek bij de hand. Maar wat is nou de beste e-reader?

De beste e-reader is de Kobo Clara 2E. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Kobo Clara 2E (€150) scoort uitmuntend op het onderdeel Schermkwaliteit. Het scherm is helder en heeft veel contrast. De letters zijn haarscherp. Door het dunne, lichte ontwerp ligt de reader ook lekker in de hand. Voor de accuduur krijgt de Kobo een 9,1: in praktijk zal de reader bij normaal gebruik een keer per maand aan de lader moeten. Op het onderdeel gebruiksgemak en verschillende bestanden scoort de Kobo ruim voldoende, maar veel andere e-readers scoren op dit punt iets beter. Opmerkelijk is dat geen enkele reader een hoog testoordeel krijgt voor 'Boeken toevoegen'. Blijkbaar vinden de testers dat niet met een enkel apparaat echt gemakkelijk gaan. 

Samengevat vinden de testers de Kobo een echte aanrader, vooral vanwege de gunstige prijs-kwaliteitverhouding. De e-reader die twee jaar geleden als beste uit de test van de Consumentenbond kwam, de PocketBook Touch Lux 5, is in deze nieuwe test de Beste Koop geworden.

Bron: Consumentenbond

Auteur 
  • Perry van Dijk