Test: de beste ijsmachine

Met warm weer is het heerlijk om ijs te eten. Natuurlijk kunt u naar een ijssalon gaan of in de supermarkt ijs per liter kopen. U kunt ook zelf ijs maken met een ijsmachine. De beste is...

...de Domo DO9066I.

Dat meldt Popula.nl. De Domo DO9066I (€190) is een zelfvriezende ijsmachine. In een uur maakt hij 1,5 liter ijs. U kunt er room-, soft- en sorbetijs mee maken. Op het gebied van kristalvorming en textuur scoort deze ijsmachine beter dan goedkopere modellen. De machine is volautomatisch. De doorzichtige deksel heeft een vulopening waardoor u tijdens het proces ingrediënten aan het ijs kunt toevoegen, zoals zacht fruit. Op het LCD-scherm leest u de temperatuur af en hoe lang het ijs nog moet. Het apparaat is ook gemakkelijk schoon te maken. 

Doordat de Domo zelfvriezend is, is ijs of voorvriezen in de diepvries niet nodig. U kunt hem direct gebruiken. Dit is een groot voordeel vergeleken met een ijsmachine met een koelelement. Deze moet u 24 uur van tevoren invriezen. Het is ook niet mogelijk om twee porties ijs met verschillende smaak te maken. Een ijsmachine met koelelement is wel voordeliger in de aanschaf. 

Bron: Popula.nl