Test: de beste koortsthermometer

In tijden van corona kan het geen kwaad om regelmatig de lichaamstemperatuur van jezelf en je huisgenoten op te nemen. Wie op zoek is naar een goede koortsthermometer, kies het beste...

...de Braun Thermoscan 7 als de beste oorthermometer, en met Farmidoc DiaTemp de beste huidthermometer. 

Dat meldt Testresults.nl. De Thermoscan 7 (€95) is het paradepaardje van Braun. De thermometer heeft een voorverwarmde punt voor een meer nauwkeurig meetresultaat. Het display heeft nachtverlichting, en dankzij een licht- en geluidssignaal is de thermometer gemakkelijk te positioneren. De laatste 9 meetresultaten slaat de thermometer op. De thermometer is ook bijzonder geschikt voor kleine kinderen dankzij de Age Precision technologie die bij het meten rekening houdt met de leeftijd van een kind. 

Infrarood

De Farmidoc DiaTemp (€35) hoeft alleen maar contact te maken met de huid. De thermometer werkt met infrarood. In slechts 1 seconde kan de lichaamstemperatuur al worden gemeten. De Farmidoc heeft een nauwkeurigheid van 0.1 graad. Deze thermometer wordt veel gebruikt door diabeten om de temperatuur van een diabetische voet te meten, maar hij kan ook prima worden gebruikt als koortsthermometer. 

Let wel: gezien de omstandigheden kunnen koortsthermometers minder goed verkrijgbaar zijn. 

Bron: Testresults