Test: de beste oled televisie

Ieder jaar komen er nieuwe en betere televisies in de winkel, die ook allemaal getest worden. De beste vallen in de prijzen.

Bij de jaarlijkse EISA Awards is de Philips 55OLED 803 gekozen tot beste in de categorie Best Buy Oled TV 2018-2019. EISA is de Expert Imaging and Sound Association, een samenwerkingsverband van 55 vaktijdschriften uit 29 landen. De Philips 55OLED 803 (€2000) heeft een prachtige beeldkwaliteit door de combinatie van het nieuwste OLED-paneel met de vernieuwde P5 beeldengine. Daarnaast dragen andere Philips technieken zoals Perfect Natural Reality en Ambilight ook bij aan de beeldkwaliteit. Het OLED scherm heeft pixels die individueel oplichten.

De televisie ondersteunt 1 miljard kleuren en heeft een heel scherp contrast. Zelfs de meest subtiele kleurtinten worden realistisch weergegeven. Ambilight verlicht de muur achter en vlak naast de televisie in de kleuren van het beeld. Dit geeft een realistische sfeer, alsof de actie ook buiten de televisie plaatsvindt en niet binnen scherp afgebakende grenzen zoals bij iedere andere televisie. Daarnaast is het rustiger voor je ogen wanneer je in het donker kijkt.

Twee voetjes

De televisie staat op twee kleine chroomkleurige voetjes. Desondanks is hij erg stabiel. Je kunt de televisie niet op een voet draaien, maar omdat hij dun en licht is, kun je de hele televisie draaien als dat nodig is.
Voor de smart TV functies zijn wifi en ethernet beschikbaar en verder zijn er vier HDMI-aansluitingen twee USB-aansluitingen en een hoofdtelefoon-uitgang.

Bron(nen):