Test: de beste steelstofzuiger

In de winkel worden steeds meer snoerloze steelstofzuigers verkocht omdat ze gemakkelijker in het gebruik zijn dan de logge traditionele stofzuigers met een snoer. Inmiddels zijn drie van de tien verkochte stofzuigers een snoerloze steelstofzuiger. Wie op zoek is naar de beste, komt uit bij de Rowenta RH9574WO Air Force Flex 760.

Dat meldt de nieuwe Consumentengids. De Rowenta RH9574WO Air Force Flex 760 (€400) is een van de weinige steelstofzuigers die in alle opzichten goed uit de test komt. Hij krijgt van de testers het hoogste testoordeel voor 'stof en vuil opzuigen'. Op de meeste andere onderdelen scoort de Rowenta een voldoende, maar zijn er andere die beter presteren. De stofzuiger heeft ook een relatief grote stofbak (0,93 liter).

Minpuntjes

Op twee onderdelen krijgt de Rowenta een onvoldoende. Het laagste cijfers is voor gebruiksduur, een 3,0. Dat is omdat de snoerloze stofzuiger het op de hoogste stand slechts 9 minuten volhoudt. Ook de meeste andere steelstofzuigers in de test krijgen op dit onderdeel onvoldoende. Opmerkelijk genoeg is er slechts één snoerloze steelstofzuiger die het langer dan 10 minuten volhoudt én een testoordeel van 7 of hoger voor stofzuigen krijgt. Dat is de Bosch BBH73275 Athlet Ultimate.
Tweede minpunt is het lawaai. De testers geven de Rowenta op dit punt een onvoldoende, 4,8. Met dit lage cijfer is deze steelstofzuiger geen uitzondering. Van de 30 geteste modellen maken er 25 te veel herrie volgens de testers.