Test: de beste stofzuiger

Getty Images

Stofzuigen, het is niet het leukste klusje in het huishouden en het moet minimaal eens per week. Met een hond of kat in huis is stofzuigen meestal vaker noodzakelijk. Alle reden om te kiezen voor een goede stofzuiger. De beste is…

Rowenta Silence Force RO7457EA. 

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond, die 35 stofzuigers volgens een nieuw testprogramma heeft beoordeeld De Rowenta Silence Force RO7457EA (€225) is stil en krachtig. Hij zuigt vrijwel al het stof op van harde vloeren en zuigt goed stof uit kieren. Tijdens het zuigen stoot hij zo goed als geen stof uit. Hij krijgt op dit subonderdeel het testoordeel 9,9. Ook beweegt hij makkelijk heen en weer over tapijt. Hij gebruikt weinig stroom en heeft een motorvermogen van 400 Watt. De stofzuiger wordt geleverd met een flexibele kierenzuigmond.

Minpuntje is dat de stofzuiger ongeschikt is voor het zuigen van de trap. Ook is Rowenta niet goed in het zuigen van huisdierharen uit tapijt. Daarnaast is hij erg groot, meer dan veertig liter, en zwaar, bijna acht kilogram.

Auteur