Test: de beste televisie

Getty Images

Het Europees Kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen staan voor de deur. Voor velen is een volle sportzomer een goede reden om de oude televisie te vervangen door een nieuw exemplaar.

Wie dat van plan is heeft met een LG de beste uit de test. Welke model is afhankelijk van de maat van de televisie. Dat blijkt uit een test in de Consumentengids. Bij televisies met een beelddiagonaal van 40 – 43 inch (102-109 cm) is de LG 43UN74006LB (€450) de beste. De testers zijn wat zuinig in hun oordeel. De beeldkwaliteit vinden ze wel in orde, maar niet spectaculair. De televisie heeft natuurlijke kleuren en een vloeiend beeld. Het geluid noemen ze helder en prettig, maar het kan soms wat dun klinken.

De LG OLED48CX6LB (€1100) is de beste televisie met een beelddiagonaal van 48-50 inch (122 – 127 cm). Hij heeft een prima beeld met fraaie natuurlijke kleuren en een goed contrast. De kijkhoek is wat minder. De testers vinden de geluidskwaliteit goed, maar de lage tonen zijn wat aan de zwakke kant.

Top-beeldkwaliteit

In de maat 55 inch (140 cm) krijgt de LG OLED55BX6LB (€1000) met een 8,3 het allerhoogste testoordeel van alle televisies, ongeacht het formaat. Het toestel heeft een top-beeldkwaliteit. Het beeld is helder met natuurlijke, levendige kleuren en een goed contrast. Het geluid klinkt prettig en rijk. De hoge, midden en lage tonen zijn mooi in balans.

Een fractie minder scoort de LG OLED65BX6LB (€1475) met het testoordeel 8,2. Dit toestel heeft een beelddiagonaal van 65 inch (165 cm). De televisie geeft en sprankelend en kleurrijk beeld. Het geluid klinkt helder met goede hoge tonen. Het toestel heeft meer dan genoeg HDMI-ingangen en USB-poorten.

Auteur