Test: de beste televisie 2024

Getty Images

Er staat een drukke sportzomer voor de deur. Naast de gebruikelijke evenementen als Wimbledon en de Tour de France is er dit jaar ook het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Voor veel sportliefhebbers is zo'n volle sportzomer reden om een nieuwe televisie te kopen. De beste televisie met een beeld diagonaal van 55” is...

LG OLED evo G4 55” Zwart. 

Dat meldt vergelijkingssite Tweakers in de Best Buy Guide van eind mei. De LG OLED evo G4 (€2000) is het vlaggenschipmodel van LG. Deze nieuwste tv is een stukje helderder dan zijn voorganger G3. Dat maakt de hdr-beelden nog indrukwekkender en vooral de kleurweergave is tot dusver ongeëvenaard. De G4 is ook prima geschikt om mee te gamen.

De geluidskwaliteit is voor een platte tv goed. Evenals eerdere modellen wordt de G4 geleverd met een muurbeugel om het scherm vlak tegen de muur te hangen. Er wordt geen voet meegeleverd. Minpuntje is de hoge prijs. Zijn voorganger, die iets minder goed presteert, staat met een aanzienlijk lagere prijs in de winkel. De G4 is verkrijgbaar in de beeldschermdiagonalen 55”, 65””, 77”, 83” en 97”. Die laatste maat is fors: bijna 2,5 meter.

Allround televisie

Bij de beste allround televisie weegt niet alleen de kwaliteit van de televisie mee, maar ook de prijs-kwaliteitverhouding. Dan komt een televisie uit 2023 als beste uit de bus: de Samsung OLED S95C 55” Zwart. (€1500). Bij de introductie vorig jaar kostte dit toestel 2700 euro. De televisie combineert een hoge beeldkwaliteit met een hoge helderheid, waardoor het toestel ook overdag goed tot zijn recht komt. De tv biedt uitgebreide smart-tv-functies. Een ander pluspunt is de One Connect Box, die de 'kabelspaghetti' tot een minimum beperkt. Alle aansluitingen zitten in de box en er loopt één kabel naar de televisie. Ook het design is fraai. Minpuntje is het geluid: de weergave van lage tonen valt tegen. Het is daarom verstandig het toestel te koppelen aan een soundbar of externe luidsprekers. Deze Samsung is verkrijgbaar in drie beeldschermdiagonalen: 55”, 65” en 77”.

Auteur