Test: de beste thuiswerk headset

Veel mensen blijven verplicht thuis en voor een deel van werkend Nederland betekent dat onder meer vergaderen via internet. Dat gaat veelal gepaard met een slecht geluid en rondzingende stemmen. De oplossing: een goede headset met ingebouwde microfoon. De beste uit de test is...

...SteelSeries Arctis 7 2019.

Dat meldt Hardware.info. De SteelSeries Arctis 7 2019 (€140) is een compact uitgevoerde en erg net afgewerkte headset. De hoofdband is stevig en comfortabel en de microfoon kan netjes in de oorschelp weggewerkt worden. De ontvanger heeft een lange kabel zodat hij gemakkelijk op het bureaublad geplaatst kan worden voor een optimale ontvangst. Het geluid heeft een hoog niveau. De bas is aanwezig, maar niet overdreven, de middentonen zijn dynamisch en de hoge tonen zijn kraakhelder en aangenaam. De testers zijn ook goed te spreken over de microfoon. De accu gaat zo'n 24 uur mee. Mocht hij toch leeg raken dan kunt u de Arctis 7 met een 3,5 mm-kabeltje verbinden met een ander apparaat of voeding. Minpuntje is de prijs. De Arctis 7 is relatief duur, omdat hij draadloos is.

Scherpe prijs

Wie niet van plan is veel geld uit te trekken voor een headset, heeft met de Plantronics Rig 400 de beste voordelige headset uit de test. De Plantornics Rig 400 (€50) heeft een plastic hoofdband die in drie standen ingesteld kan worden. De oorschelpen zitten dankzij de stoffen kussentjes comfortabel en stevig. De microfoon kan losgemaakt worden. Dankzij de meegeleverde y-splitter kan de headset worden aangesloten op computer met een losse audio- en microfoonpoort en op systemen met combi-jacks. Voor de prijscategorie is het geluid ongewoon goed. Hoge tonen komen er wat minder uit. De microfoon is helder en vertoont nauwelijks ruis. Minpuntje is dat de headset een beetje krap is voor mensen met een groot hoofd. 

Bron: nl.hardware.info