Test: de beste verfspuit

Een verfspuit heeft veel voordelen boven een kwast. Het verven gaat snel en het geeft ook nog eens een mooier en gelijkmatiger effect. Vaak al met slechts één laagje verf. Wie de beste verfspuit wil, komt uit bij de...

...Powerplus POWX354.

Dat meldt Testresults.nl op basis van een test van het Duitse Experttesten. De Powerplus POWX354 (€50) is geschikt voor gewone verf zoals lak en grondverf, maar niet voor latex en muurverf. De verfspuit werkt via de HVLP techniek (High Volume, Low Pressure), wat gebruikelijk is voor consumentenverfspuiten. Met een HVLP verfspuit verf je schoner en gezonder omdat je geen last hebt van verfnevel en verfdampen. Wel geeft de techniek een mooie regelmatige verstuiving.

Flexibeler

In het reservoir is plaats voor 0,8 liter verf. Het reservoir is direct aan de verfspuit gekoppeld, zodat je de verf moet tillen. Tegenover dit nadeel staat het voordeel dat je flexibeler en vrijer bent in de beweging. De Powerplus POWX354 weegt 1,3 kilo en heeft een compacte vormgeving. De verfspuit is goed geschikt voor het spuiten van schuttingen en deuren, maar ook voor kleinere voorwerpen als meubels en vensters.

Bron: Testresults.nl