Test: de beste voordelige camera

Sinds smartphones redelijke tot goede camera's bevatten, zijn veel mensen tevreden om te fotograferen met hun mobiel. Anderen hebben toch liever een 'echte' camera in hun handen. Wie voor een camera niet meer dan vijfhonderd euro wil uitgeven, heeft met de...

...Canon PowerShot G7XII en de Panasonic Lumix DMC-LX15 de beste camera.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Canon (€490) heeft net wat meer zoom (4,2x) dan soortgelijke camera's en een goede kleurweergave in de automatische stand. Instellingen zijn eenvoudig aan te passen met de draaiknop en de ring op de lens. Met de fotokwaliteit steekt deze camera met kop en schouders boven de rest uit. De testers gaven de Canon een 8,3 voor dit aspect tegen een 7,8 voor de een na beste. De Canon PowerShot G7XII is een toestel uit 2016.

Videokwaliteit

Op het aspect film/videokwaliteit komt de Panasonic Lumix DMC-LX15 (€500) als beste uit de bus. Het eindoordeel is even hoog als van de Canon PowerShot. Ook met fotokwaliteit (testoordeel 7,8) en bedieningsgemak (7,7) scoort de Panasonic als een van de allerbeste. Het zoombereik is met 3x wat minder dan dat van de Canon met 4,2x.

Bron(nen):
Trefwoorden: