Test: de beste waterkoker

Fijnproevers weten dat het fout is om kokend water rechtstreeks in je theeglas te schenken. Het kan de thee bitter maken. Slimmer is om het water even te laten afkoelen. Beter nog is de juiste temperatuur instellen. De beste waterkoker daarvoor is de Caso Germany WK2200.

Dat meldt www.besteproduct.nl. Op de Caso Germany WK2200 (€73) is de temperatuur in te stellen van 40 tot 100 graden. Op de voet van het apparaat is een klein schermpje om de temperatuur in te stellen en af te lezen. Het instellen gaat in stappen van 10C. De warmhoudfunctie houdt het water op temperatuur. De Caso heeft een degelijk uiterlijk van voornamelijk rvs. Hierdoor wordt de buitenkant tijdens het water koken wel erg heet. Een volle kan van 1,7 liter kookt in 5.30 minuten. Een halve liter gebeurt in 1,45 minuten. De inhoudsindicator is achter het handvat verborgen. Dat valt mooi weg in het design, maar is onhandig bij het vullen.

Temperatuur

Volgens Beste Product komt elke thee bij een andere temperatuur tot zijn recht. Groene en witte thee smaken het best bij 70-85 graden. Voor Oolong wordt 85-95 graden aangeraden en zwarte thee, rooibos- en kruidenthee kun je met water van 95-100 graden zetten. Wie geen waterkoker met instelbare temperatuur heeft, kan na het koken ook even wachten en het water zonder deksel laten afkoelen. Voor groene en witte thee wordt vijf minuten aangeraden, voor Oolong drie minuten en voor zwarte thee, rooibos- en kruidenthee één minuut.

Bron(nen):