Test: de beste wekkerradio

De feestdagen zijn achter de rug en het jaar is weer begonnen. Dat betekent voor menigeen weer vroeg opstaan. Een wekker is daarbij onmisbaar. Wie op zoek is naar een nieuwe wekkerradio heeft de beste met de...

...Philips AJB3000.

Dat meldt Testresults.nl. De Philips AJB3000 (¢80) is een DAB+ wekkerradio. Een DAB+ radio ontvangt radio-uitzendingen in digitale kwaliteit zonder gekraak, geruis en andere storingen. Inmiddels zenden alle grote Nederlandse radiostations digitaal uit. Alleen kleinere lokale zenders zitten nog op de FM. De Philips AJB3000 kan ook deze zenders ontvangen.

De wekkerradio heeft een back-up batterij, zodat de wekkerradio tijdens een korte stroomuitval blijft werken. De wekkerradio synchroniseert de tijd automatisch met radiosignalen, zodat het handmatig instellen van de tijd niet nodig is. Vanzelfsprekend heeft de Philips alle standaard mogelijkheden, zoals een sleeptimer, een dubbel alarm met twee wektijden, een zoemer en een snooze functie. Daarnaast heeft de wekker een Gentle Wake functie. Daarbij gaat het alarm in het begin heel zachtjes af en neemt het volume geleidelijk aan toe. Gentle Wake werkt met de radio, je eigen muziek en met een zoemer. Minpuntje is dat de wekkerradio geen bluetooth heeft, zodat hij in de slaapkamer niet als speaker te gebruiken is.

Bron: www.testresults.nl