Test: het beste dekbed

Getty Images

Een dekbed. Iedere dag lig je eronder, en dus wil je graag een echt goed dekbed. De een zweert bij dons, de ander is tevreden met polyester. Daarom zijn er twee beste: Yumek Dekbed van recycled dons en Leen Bakker Sedna 4-seizoenen (polyester).

Dat blijkt uit een artikel in de nieuwste Consumentengids. Yumek Dekbed van recycled dons (€650) heeft de beste vulling van alle geteste dekbedden. Het is een 4 seizoenen dekbed. Opmerkelijk genoeg is dit dekbed gevuld met gerecyclede dons (zeventig procent) en veren (dertig procent). Het dekbed is erg licht, vochtdoorlatend en tegelijkertijd warm. Volgens de voorschriften mag het dekbed niet worden gewassen.

Polyester

Dons is het superieure vulmateriaal voor dekbedden. Maar enkele synthetische dekbedden komen dicht in de buurt. Sedna 4-seizoenen van Leen Bakker (€90) heeft scores die lijken op die van een donzen dekbed: een goede vochtdoorlatendheid en een laag gewicht. Tijk en vulling zijn van nieuw polyester. Omdat dit dekbed goed te wassen is, komt het eindoordeel iets hoger uit dan van het beste donzen dekbed.

Bron: Consumentenbond

Auteur