Test: het beste vegetarisch broodbeleg

Steeds meer mensen besluiten af en toe vlees te laten staan. Daarom zijn er tegenwoordig ook vegetarische alternatieven voor het plakje worst op de boterham. Wie een vleesloze filet americain of een plantaardige smeerworst wil heeft met resp. Smaeck en Garden Gourmet de beste uit de test.

Dat blijkt uit een artikel in de laatste Consumentengids. Smaeck Vegetarische crème Américain naturel (€2,60 voor 150 gr) is nauwelijks te onderscheiden van echte filet americain, aldus het smaakpanel. De eiwitbron voor dit smeersel is melk. Dat is goed voor de smaak en de structuur, maar het is natuurlijk niet plantaardig. Voor veganisten is het dus niet geschikt. De crème scoort een onvoldoende op het zoutgehalte. Smaeck ligt bij onder andere Jumbo en Plus in het schap.

Smeerworst

Garden Gourmet Vegetarische smeerworst (€2 voor 120 gr) scoort hoge ogen op het punt van gezondheid. Het is zelfs de enige smeerworst in de test die een voldoende scoort op verzadigd vet.  De smeerworst heeft een goede structuur en smeert goed. De Garden Gourmet lijkt erg op gewone smeerworst. De eiwitbronnen zijn soja en tarwe. De smeerworst krijgt een onvoldoende voor het zoutgehalte. Het testoordeel voor de smaak, 5,7, is aan de lage kant maar nog net voldoende.

Wil jij weten welk vegetarisch broodbeleg lekker én ook nog eens gezond is? Lees dan dit artikel.

Bron(nen):