Test: het beste voordelige alarmsysteem met wifi

Getty Images

Niet iedereen vertrouwt voor het beveiligen van het huis op degelijk hang- en sluitwerk. Een alarmsysteem met camera is dan een volgende stap. Het beste voordelige alarmsysteem is...

Het beste voordelige alarmsysteem is de Gigaset Smart Home All You Need Alarm Box dat meldt Testresults.nl. De Gigaset Smart Home All You Need Alarm Box (¢205) is een compleet bewakingssysteem, dat bestaat uit een basisstation, een IP-camera, een magneetcontact en een bewegingssensor. Via internet kun je met dit systeem zien wat er bij je thuis gebeurt. Het is ook mogenlijk om de beelden op te slaan. Als de bewegingsmelder een verdachte beweging signaleert, stuurt het een melding naar je telefoon terwijl de camera een opname maakt. Dankzij de infraroodfunctie kan dit ook in het donker. Op de telefoon kun je de beelden bekijken.

Sensoren

Het bewakingssysteem werkt via wifi en op batterijen. Het is dus niet nodig om kabels te trekken. De meegeleverde sensor kun je op een raam of deur plaatsen. Deze sensor registreert niet alleen als de deur of het raam wordt geopend, maar meet ook de temperatuur en de luchtdruk in huis om onraad te voorkomen. Het bewakingssysteem is uit te breiden met andere sensoren, zoals rookmelders en watersensoren.

Bron: Testresults.nl

Auteur 
  • Perry van Dijk